Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

Vruća klupa Zagreba

Velika rukometna smjena: Goluža više nije trener!

Objavljeno prije

goluza

Na sjednici Izvršnog odbora CO Zagreba donesene su odluke oko nekoliko promjena u radu kluba. Mjesto prvog trenera preuzima Boris Dvoršek, dok će Slavko Goluža od 1. lipnja preuzeti mjesto šefa stručnog trenera kluba te se u međuvremenu posvetiti dužnostima na klupi hrvatske reprezentacije.

Odlučeno je i kako će klub od EHF-a zatražiti veću odštetu od 30 tisuća eura, koja je prvobitno određena zbog neregularnosti u utakmici protiv Minska.

Osim toga, dogodile su se izmjene i u samom vodstvu kluba. Ante Ančić novi je direktor, a Božidar Jović novi glavni menadžer.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

 

Priopćenje RK CO Zagreb

1. Žalba EHF-u

Na otvaranju sjednice raspravljalo se o odluci Arbitražnog suda EHF-a koji je presudio u korist rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb u postupku protiv Dinamo Minska i EHF-a nastalog zbog sporne situacije u utakmici 8. kola rukometne Lige prvaka kada je u igru ušao isključeni igrač bjeloruske momčadi Remigijus Čepulis. Prema odluci spomenutog suda, napravljena je materijalna povreda pravila i adekvatna sankcija za ovakvu situaciju bila bi ponavljanje utakmice. Međutim, kako za takvu sankciju nije bilo vremena, sud je odlučio da se rukometnom klubu Croatia osiguranje Zagreb valja isplatiti odšteta u iznosu od 30 tisuća eura (5 tisuća eura EHF-a i 25 tisuća eura rukometnog kluba Dinamo Minsk). Na Izvršnom odboru rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb odlučeno je kako presuda Arbitražnog suda ne nudi dovoljnu naknadu oštećenoj stranci u postupku te kako će se dijalogom s EHF-om pokušati doći do adekvatne nagodbe. Glavni argument u prilog ovakvoj odluci leži u činjenici da bi rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb plasmanom u osminu finala Lige prvaka uprihodio minimalno 35 tisuća eura (25 tisuća eura za plasman u osminu finala + 10 tisuća eura za četvrto mjesto u skupini) od EHF-a. S obzirom na to da naknada štete koja se nudi rukometnom klubu Croatia osiguranje Zagreb nije jednaka ni minimumu prihoda koje bi klub ostvario da se sporna situacija nije dogodila, Izvršni odbor kluba jednoglasno ja odlučio da će se dijalogom pokušati doći do adekvatne nagodbe.

2. Promjene u stručnom stožeru

Nadalje, potvrđeno je kako će momčad rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb do kraja sezone kao prvi trener voditi gospodin Boris Dvoršek, dok će gospodin Slavko Goluža do 1. lipnja biti šef Stručnog stožera kluba. Mario Kelentrić do kraja sezone obnašat će funkciju trenera golmana prve ekipe, kao i pomoćnog trenera Borisu DvoršekuLuka Panza imenuje se novim tehnikom prve ekipe.

3. Promjene u upravi kluba

Izvršni odbor rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb potvrdio je smjenu dojučerašnjeg direktora kluba Josipa Guberine koji se zbog zdravstvenih problema povukao sa svog radnog mjesta. Novim direktorom kluba imenovan je gospodin Ante Ančić koji je do sada obnašao funkciju glavnog menadžera kluba. Novim glavnim menadžerom imenuje se gospodin Božidar Jović koji je do sada obnašao funkciju sportskog direktora kluba.

Prenosi sportski.net.hr

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije