Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NERETVA DOČEKUJE KAMEN

Uz maksimalan napor Neretva protiv Kamena može do bodova

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve nesretno su izgubili prošle subote u srazu s momčadi Splita, a u subotu ih čeka doista težak susret s momčadi Kamena iz Ivanbegovine.

Metkovci su trenutačno na 13. mjestu s 18 bodova, samo pet više od zadnje momčadi na ljestvici, Vodica, pa su im bodovi više nego neophodni.

Sigurno je da će trener Marenzi i suradnici smisliti taktiku za tu utakmicu te da će igrači Neretve dati svoj maksimalan doprinos kako bi ostvarili željeni rezultat.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Da će biti lako, sigurno neće, ali Neretva je oduvijek znala zaigrati vrlo dobro baš kada je to bilo najpotrebnije.

Neretvanac iz Opuzena odlazi u Mravince gdje ga čeka Sloga, dok će Jadran iz Ploča u Makarsku na okršaj sa Zmajem.

Pločani su još na prvom mjestu (31 bod), znači s bodom viška u odnosu na pratnju, dok je Neretvanac na četvrtom mjestu s 28 bodova.

U prvoj županijskoj ligi prvenstvenu utakmicu odigrat će Maestral i to kao gost s Hajdukom 1932.

KARATE KLUB KNEZ DOMAGOJ

Trener Ante Bebić stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization

Objavljeno prije

Trener Karate kluba knez Domagoj, Ante Bebić je na trenerskom usavršavanju postigao još jedan uspjeh. Poslije stečenog Magistra kineziologije (smjer Kineziterapija) i stečene diplome trenera Karatea nije stao, nego je krenuo k daljnjem usavršavanju i upravo stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization (Dinamička neuromuskularna stabilizacija).

O samoj metodi malo pobliže u nastavku, – javilo je vodstvo Kluba te ovom prilikom zajedno sa svim članovima čestita svom treneru.

DNS metoda Praške škole, temelji se na neuro-razvojnim aspektima motoričke kontrole s ciljem otklanjanja različitih oblika disfunkcija i kompenzacija te uspostavljanja efikasnih kretnih obrazaca. Naime, u najranijim fazama razvoja djeteta živčani sustav kreira motorički program koji kontrolira posturu, hodanje i sveukupno kretanje. Kroz život, kao posljedica djelovanja različitih sila, loših habitualnih obrazaca te drugih čimbenika, ta se najranija motorička razvijenost gubi, te se povoljni obrasci kretanja zamjenjuju nepovoljnima. Sve to rezultira lošim držanjem, neekonomičnim kretanjem, smanjenoj razini energije a na kraju i kroničnim bolovima i ozljedama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga DNS primjenjuje specifične kretnje koje pripadaju određenoj fazi neuro-motoričkog razvoja, kroz koje reeducira temeljne obrasce kretanja i povećava razinu motoričkog statusa. Na taj se način ujedno stvaraju uvjeti za daljnji siguran razvoj kompleksnijih motoričkih sposobnosti te primjenu intenzivnijih treninga.

Osnovni fokus DNS metode je stabilizacija trupa kroz korektan mehanizam disanja uz kreiranje intra-abdominalnog tlaka. Pri tome se stvaraju uvjeti za funkcionalno centriranje svih zglobova te okolnosti u kojima ekstremiteti mogu razviti svoju optimalnu i sigurnu mobilnost te jakost i snagu.

DNS metoda obuhvaća specifične dijagnostičke, terapijske i trenažne protokole namijenjene rehabilitaciji i post-rehabilitaciji, rekreaciji i sportu. Kao rekreativni program primjenjuje se u prevenciji ozljeda, optimizaciji kretanja, kao podrška drugim rekreacijskim programima, ali i kao trajno modificirani oblik korektivne gimnastike.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije