Ostanimo u kontaktu

MALI NOGOMET

Uskoro počinju natjecanja u UMA Metković

Objavljeno prije

Poštovani članovi UMA Metković, prijatelji i simpatizeri malog nogometa imamo lijepe vijesti za sve vas, uskoro počinju natjecanja u UMA Metković, odnosno Prvenstvo i Kup Grada Metkovića!

Nakon pauze ove jeseni zbog rekonstrukcije Gradske sportske dvorane uskoro ćemo početi sa natjecanjima u UMA Metković, odnosno Prvenstvom i Kupom Grada Metkovića. Nakon pozivnog radnog sastanka u udruzi malonogometaša održanog 22.1.2020 svi klubovi/članovi su upoznati sa trenutnom situacijom koju smo uz pomoć grada, sportske zajednice i ONK Metkovića uspjeli na radost sviju nas uspješno riješiti. Svi odazvani klubovi su se pozitivno izjasnili u vezi održavanja natjecanja na novom umjetnom travnjaku tako da ćemo ovu sezonu premijerno održati u novim uvjetima. Naravno ovo je privremeno rješenje i svi s nestrpljenjem očekujemo povratak u dvoranu iduće sezone. Sastanak je održan u prostorijama ONK Metkovića tako da su se svi predstavnici mogli uvjeriti u kvalitetu umjetnog travnjaka koji je napravljen u idealnim dimenzijama i uvjetima.

Uprava UMA Metković će nakon pozivnog sastanka imati redovnu godišnju skupštinu 31.1.2020 u 19h u prostorijama ONK Metkovića.

Dnevni red:

  1. Utvrđivanje broja klubova za sezonu 2020.
  2. Financijsko izvješće
  3. Plan natjecanja/Raspored
  4. Pravilnik natjecanja
  5. Izbor 4 člana za Komisiju za natjecanje
  6. Razno…

Nakon jesenskog zatišja nadamo se da će ovog proljeća biti dobrog malog nogometa jer nam iz udruge najavljuju početak natjecanja 10.2.2020, kao i uvijek ponedjeljkom!

Uprava UMA METKOVIĆ

NIZ NES(P)RETNIH OKOLNOSTI

Prekinuta utakmica između Lepoglave i Neretve

Objavljeno prije

Autor

ŽNK Neretva u nedjelju je gostovala u Lepoglavi gdje se na igralištu NK Golubovec u okviru Lige za ostanak sastala s domaćom Lepoglavom, inače posljednjeplasiranom ekipom na ljestvici sa samo 4 osovojena boda, dok ih je Neretva sakupila 16.

Međutim, utakmica je kod rezultata 1:1 prekinuta u 31. minuti, a prepričat ćemo kako i zašto.
U autobusu za Lepoglavu iz Metkovića je krenulo samo 11 igračica. Prije početnog zvižduka sutkinje, delegat utakmice je ustanovio da dvije mlađe igračice Neretve nemaju ispravno ispisan formular o liječničkom pregledu, odnosno da podaci nisu na valjanom obrascu. Zbog toga je delegat zaključio da te dvije mlade igračice nemaju pravo nastupa iako su do sada s tim istim obrascem nastupale za Neretvu!

Znači, Neretva je započela susret s devet igračica.

Ipak, aktivnije Metkovke povele su s 0:1 pogotkom , inače ozljeđene Jelene Milinović! I kad su se desetkovane igračice iz Metkovića ponadale da će postići još koji gol,uslijedilo je čisto domaćinsko suđenje od strane sutkinje. Još jedna igračica iz gostujuće ekipe morala je u svlačionicu zbog zdravstvenih tegoba pa je Neretva ostala s 8 igračica. Nedugo zatim, ozljeđena je Ana Mandić nakon grubog prekršaja domaće igračice pa je i ona morala izvan terena, što je značilo da je Neretva ostala sa sedam igračica. Obilatu brojačnu prednost Lepoglava uz pomoć sutkinje koristi za poravnanje. Naime, dosuđen je kazneni udarac s 11 metara za domaće, iako se o tomu nikako nije radilo. No, domaće su iskoristile sudačke darove i poravnanje.

Ali, idemo dalje. U 31. minuti iz igre je zbog pogoršanja ozljede morala Milinović, opet uz mišljenje dežurnog liječnika, odnosno nije mogla nastaviti igru. Kako je gostujuća ekipa ostala sa šest igračica, u 36.minuti arbitri su označili kraj utakmice, pri rezultatu 1:1 !

Izvještaj je sačinjen i upućen na ardesu HNS-a. Hoće li se donijeti odluka o nastavku utakmice (uz spomenuti rezultat) ili će se igrati nova odlučit će nadležna komsija HNS-a. Da je isteklo 75.minuta,nastavka ne bi bilo i priznao bi se zatečeni rezultat.

Očito je da Neretva u nastavku prvenstva (a i cijele sezone) ima dosta problema oko sastava s obzirom na to da na nekoliko utakmica na klupi za pričuve nije bilo niti jedne igračice.

Po nama, to je krucijalno pitanje koje bi se moralo postupno rješavati, a što će uprava i učiniti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije