Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

GLAVNI CILJ ULAZAK U PREMIJER LIGU

Uoči početka rukometnog prvenstva prvoligaša u Metkoviću vlada prava rukometna atmosfera

Objavljeno prije

Prošlo je puno godina od tzv. “velikih“ rukometnih utakmica u rukometnom gradu Metkoviću i od vremena kad je gotovo polovica članova hrvatske rukometne reprezentacije dolazila iz Metkovića.

U međuvremenu, je rukometni prvoligaš bilježio nastupe u drugom razredu hrvatskog rukometa s promjenjivom rezultatskom srećom i plasmanima . Tako je minule sezone Metković Mehanika u 1.HRL jug zauzela šesto mjesto s 24 boda. Ovoga ljeta i unatoč visokim temperaturama , stvorena je vrlo obećavajuća rukometna atmosfera, a prijatelji rukometa pitaju se može li naš klub ostvariti skok u elitni razred hrvatskog rukometa.

Prije određenog vremena članovi uprave Metković Mehanike (ranije Metković 1963) zacrtali su novi razvojni plan pod sloganom „Metković se vraća kući“, i taj je plan danomice dobivao sve više pristalica i onih koji su takav plan podržavali.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Jedna od zadaća bila je i vraćanje igrača poniklih u Metković u vlastiti grad i klub s ciljem da se do godine obilježavanja 60-te obljetnice osnivanja RK Mehanika (2023) ostvari ulazak (ili povratak) u elitni rukometni razred, Paket 24 Premijer ligu. Trebalo je stoga osigurati sve moguće uvjete za rad, ojačati igračku i stručnu strukturu, pronaći sponzore i riješiti niz drugih pitanja. Predsjednik Nikola Veraja, sportski direktor Joško Jukić, Ivica Brnas i svi ostali iz uprave prionuli su poslu.

Oni su uspjeli u svojim nakanama da se u klub vrate nekadašnji rukometaši iz grada na Neretvi : Josip Kežić, Marin Marić, Danijel Arapović, Darijo Raguž, Ivan Medić, Julijo Jelavić, Nikola Džono, Hrvoje Batinović, iz Zagreba je stigao sin Slavka Goluže, Ivan, a iz Jajca Marin Vitić i Antonio Radić. Nešto ranije klubu je pristupio izvrsni Josip Čutura. Iz prošle sezone ostali su Cvitanović, Bezer, Marević, Kozina i Milas.

Sveznalica 7400xXpx

S tim snagama će nakon pedesetak dana priprema i nekoliko odigranih utakmica Metković Mehanika jurišati na prvo mjesto u 1.HRL jug.

Međutim, uprava je morala pronaći i stručnu osobu koja ima trenersko iskustvo, rezultate, stručnost, i upornost do ostvarenja cilja. Pronašla  ga je u osobni prof. Željka Čaglja , čovjeka koji je vodio nekoliko prvoligaških klubova, koji je bio pomoćnik Horvatu u mladoj reprezentaciji Hrvatske, i Nenadu Kljajiću u reprezentaciji Saudijske Arabije. Nije novog „šefa“ cjelokupne klupske struke trebalo dugo nagovarati da dođe u grad rukometa, iako je u nekim drugim sredinama u materijalnom smislu mogao dobiti daleko, daleko više. Prihvatio se stvaralačkog, složenog i mukotrpnog posla te stvaranja respektabilne momčadi sposobne za velike izazove i postignuća.

Sudeći prema našim spoznajama, u klubu i u svlačionici postoji sjajna atmosfera uoči početka prvenstva u petak,1.listopada u obnovljenoj sportskoj dvorani i susreta s novim prvoligašem Gospićem.

– Shvatio sam što uprava našeg kluba želi i došao sam biti dio te priče. Svaki dan boravka u Metkoviću sve više cijenim i sve mi je draži, te se nadam da će sve to potrajati. U susretu s Gospićem očekujem samo prezentaciju svega onoga što smo radili na treninzima i utakmicama s naglaskom na ozbiljnu (čvrstu) obranu, puno trčanja, gradnju što više pozicijskih napada, stalno dobar ritam, i osvajanje bodova na svim utakmicama. Vidim da i naši igrači to žele, da dišu jedan za drugog, da se kvalitetno odnose prema radu , te da su naši povratnici posebno sretni što su se vratili tamo gdje su započeli svoje karijere. Što se tiče utakmice s Gospićem znamo da u toj momčadi ima nekoliko bivših prvoligaških igrača koji nose igru, i da nikoga ne treba podcijeniti. U našim redovima neće biti Tonija Radića koji je na Cetinju , nažalost, ozbiljno ozlijeđen, – rekao je prof. Željko Čagalj, trener RK Metković Mehanika.

Susret Metković-Gospić na rasporedu je u petak , 1.10. s početkom u 18 sati i 30 minuta.

Raspored ostalih utakmica, 2.listopada:

Senj-Rovinj, Hrvatski dragovoljac-Ribola Kaštela, Buzet- Balić&Metličić , Rudar Adria- Zadar 1954.

METKOVSKI PREMIJERLIGAŠ POJAČAO REDOVE

Kapetan Ribole, Danijel Papić potpisao za RK Metković Mehanika

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika je pojačao svoje redove za nastavak prvenstva, potpisan je ugovor s pivotom Danijelom Papićem iz RK Ribole Kaštela.

Kako smo već pisali, niz negativnih rezultata Metković Mehanike nije došao sam od sebe, prvenstveno rezultat je to izostanka dva ključna igrača zbog ozljeda, Hrvoja Batinovića i Domagoja Grizelja. Vjerujemo da će se ovim pojačanjem metkovski premijerligaš vratiti na pobjedničke staze.

Tim povodom iz RK Metković Mehanika su objavili:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Veliko pojačanje za nastavak prvenstva.

Od danas je naše redove pojačao pivot Danijel Papić iz RK Ribole Kaštela. Danijel je ponikao u Akademiji Balić/Metličić, nakon toga nastavio je svoj rukometni put u RK Sesvetema te je zadnje dvije sezone kao kapetan momčadi predvodio ekipu Ribole Kaštela u premijer ligi.

Sveznalica 7400xXpx

Također Danijel je bio član Hrvatske reprezentacije kroz cijeli kadetski te juniorski staž pa ga se sa pravom smatra trenutno jednim od najtalentiranijih pivota u Hrvatskoj.
Dolaskom Danijela naš klub još jednom potvrđuje svoj put kojim želi ići u budućnosti.

Danijel dobrodošao i sretno!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije