Ostanimo u kontaktu

NERETVA BOLJA I U DRUGOM SUSRETU

U samoj završnici Neretva do jako bitnih bodova protiv ONK Metkovića

Objavljeno prije

NK Neretva, Igralište Iza Vage - cover

Neretva je u gradskom derbiju slavila s 3:0, iako je sve do 87. minute čekala na svoj prvi pogodak. Tada je ubačenu loptu u punom trku zahvatio visoki Marić i spretno prebacivši vratara Metkovića Tolića, doveo Neretvu u vodstvo.

Lider prvenstva Neretva više je imala loptu u posjedu, a nakon vodstva zaigrala je još angažiranije pa je u 89. minuti ubačaj Raguža s desne strane iskusni Jerković iz blizine glavom proslijedio u mrežu za 2:0.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Minutu kasnije isti igrač je iskoristio ubacivanje Kaleba i na isti način matirao Tolića za konačnih 3:0.

Od samoga početka vidjela se napadačka aktivnost Neretve i čvrsta orijentacija ONK Metkovića na čuvanje svojih vrata, odnosno zgusnuta obrana s ciljem da se ne primi pogodak.

Već u 4. minuti udarac Jerkovića obranio je Tolić, a isti igrač promašio je prigodu u 12. minuti.

U isto vrijeme zaiskrilo je je između Borasa (Metković) i Medića (Neretva), bez posljedica.

Do 30. minute obe momčadi imale su pod dvije prigode. Obrana Metkovića djelovala je neprobojno, njezini igrači zaustavljali su nalete Neretve koja iz igre nije imala pravih prigoda. Doduše, A. Batinović pogodio je gredu u 40.minuti udarcem iz daljine. Na odmor se otišlo bez golova.

I u nastavku ista slika na terenu, Metković se branio, a Neretva neuspješno napadala.

U 62. minuti udarac Jerkovića zaustavila je vratnica, a u 70. minuti udarac Kurana s 2 metra prošao je pored vrata Metkovića.

U istoj minuti sudac Krešić pokazao je crveni karton Tonćiju Jerkoviću na kojemu je igrač Neretve napravio prekršaj, ali sudac nije zaustavio igru, pa je učinjen i drugi prekršaj na igraču Metkovića. Jerković je nešto dobacio sucu koji je zaustavio igru i pokazao mu crveni karton. Prema brojnim mišljenjima, nepotrebno. To je izazvalo konsternaciju u redovima Metkovića i na terenu i na klupi. Nakon toga svi igrači Metkovića povukli su se u obranu i, mora se priznati, držali su se junački.

U 86. minuti Metković je napadao, a jednu ubačenu loptu Sršen je zaustavio rukom ili u šesnaestercu ili izvan njega, nije važno. No, sudac Krešič nije se oglasio, što je opet (s pravom) razljutilo Onkovce. Potom kreće serija pogodaka Neretve, a po završetku prigovori igrača i vodstva Metkovića sucu. Očito je isključenje Jerkovića i kasnije nesankcioniranje igranja rukom Sršena iritiralo igrače Metkovića pa je put Neretvi do pobjede makar malo bio olakšan. No, njezina pobjeda je zaslužena i tu se nema što prigovarati. O savjesti djelitelja nogometne pravde možda bi mogli razmisliti vodeći ljudi njegove matične organizacije.

Utakmici je nazočilo približno 250 gledatelja.

Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije