Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

O JAVNIM ISTUPIMA TRENERA

Treneri se moraju ponašati uljuđeno, bahatost i sarkazmi kad-tad dođu na naplatu

Objavljeno prije

Igor Tudor nekadašnji nogometaš Hajduka i Jevuntusa, reperezentativac i trener nekoliko klubova, iz Hajduka je preselio u Juventus na mjesto prvog suradnika trenera Pirla.

Zdravko Reić, komentator Slobodne Dalmacije napisao je da je to drugi bijeg Tudora iz Hajduka odnosno izdaja Hajduka od strane Tudora.

Na kraju članka, Reić je ipak poželio Tudoru sreću u Juventusu. Međutim, nije do kraja komentirao učinke i komunikacijske dosege Igora Tudora, iako je poznat Tudorov odnos prema većini novinara koji na presicima ili na parkiralištima čekaju izjave.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Bivši trener Hajduka s puno sarkazma odnosio se prema nekim novinarima, njegove izjave bile su dno komunikacijske doktrine, a nikada nitko neće znati je li u eri loših rezultata i najslabijeg plasmana Hajduka branio sebe ili one koji su ga doveli na mjesto trenera.

Jer, kako objasniti prijateljima Hajduka izjave trenera nakon visokog poraza te momčadi, da smo odigrali kako znamo možda bi i pobijedili, moramo izvući pouku iz ovog poraza, čeka nas nova utakmica u kojoj ćemo nastojati pobijediti, itd.

No, pustimo Tudora neka nastavi svoj profesionalni posao u Italiji.

U Hrvatskoj je na djelu novi val mladih trenera, Goran Tomić, Sergej Jakirović, Rendulić, Vukas, Toplak

Većina današanjih trenera stekla je određene kvalifikacije (licence) i uspješno rade ili s mladima ili sa seniorima. Uostalom, to je i prirodna zakonitost. Većina njih u razgovoru s novinarima ponaša se dostajnstveno i na visokoj intelektulanoj razini, iako im često nije lako govoriti nakon poraza svoje momčadi.

Međutim, i oni su profesionalci koji za posao odgovaraju onima koji ih plaćaju, pa često moraju dobro promisliti što će reći.

Kad je riječ o malim sredinama ali i uspješnim klubovima, imao sam sreću razgovarati s mnoštvom trenera Neretve i RK Metković-Mehanike, ONK Metkovića, Neretvanca, Maestrala, Jadrana LP, VK Neretvanski gusar, BK Metković i mnogima.

Pamtim jasne izjave trenera Neretve u prošlosti, Ante Prce, Muhameda Mujića, Miroslava Kordića, Marina Kovačića, Miše Krstičevića, Bariše Majića, Stipe Ilića, Gorana Galova i mnogih drugih, poput pokojnog Joze Veraje (ONK Metković) koji nikada nisu okolišali, već su govorili ono što misle cijeneći interes javnosti. U rukometu ista stvar, od Luke Veraje i Zdravke Vučičevića, Ive Munitića, Jure Volarevića, Ilije Puljevića, Ivice Obrvana do Slobodana Batinovića, Dragana Majića i Filipa Romića.

Svi su oni novinarima uvijek bili na raspolaganju, spremni odgovoriti i na najteža pitanja.

Neke trenere nisam spomenuo jer su prema ”sedmoj sili” bili arogantni. Što bi god novinar napisao nije im se sviđalo, bez obzira na to što bi ih novinar upozorio na činjenicu da svatko treba raditi svoj posao.

Velika je razlika između profesionalnog i amaterskog sporta, pa je takva razlika i između profesionalnih novinara i dopisnika s terena.

Jasno je da svi ljudi nisu jednakih stručnih i drugih potencijala, ali bi se svi oni koja obnašaju javne pa i sportske dužnosti prema javnosti trebali ponašati uljuđeno.

Bahatost i sarkazmi kad-tad dođu na naplatu.

U-GYM BUDUĆNOST METKOVSKOG SPORTA

Rukometaši Metković Mehanike zadovoljni pripremama u Ultimate Sports Gymu

“Pogođen je taj moment, kod nove teretane, novih igrača, sa novim trenerom prve momčadi i dobivena je jedna sinergija koja će jamčiti rezultat u Premijer ligi.”

Objavljeno prije

Rukometaši Metković Mehanike pripreme za predstojeću premijerligašku sezonu odrađuju u Ultimate Sports Gymu, body clubu koji je zasigurno budućnost metkovskog sporta.

Nakon dva tjedna priprema u U-Gymu rukometaši imaju samo riječi hvale, a oni pristigli iz drugih sredina ističu da se ni u većim gradovima nisu susretali s bolje opremljenim prostorijama za vježbanje.

Suradnjom sa U-Gymom zadovoljan je i predsjednik RK Metković Mehanika, Nikola Veraja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Teretana U-Gym se nameće kao najprihvatljivije rješenje. Radi se isključivo jutri, u CrossFit prostoriji i u grupi. Također, djelatnik teretane, naš rukometaš, diplomirani kineziolog Branimir Vučković je novi kondicijski trener i prema informacijama koje do sad imamo od igrača radi se o super dobroj kombinaciji. Znači, pogođen je taj moment, kod nove teretane, novih igrača, sa novim trenerom prve momčadi, i dobivena je jedna sinergija koja će jamčiti rezultat u Premijer ligi, – uvjeren je Veraja.

Podsjetimo, od ovog proljeća i novoopremnljene CrossFit prostorije, U-Gym se sa svojim sadržajima smjestio preko tri kata ‘Volare’ zgrade. Bilo da je riječ o teretani, fitnesu, crossfitu, ili nekom drugom sadržaju poput pilatesa, fizioterapije il’ pak finske saune, stručno osoblje, treneri i fizioterapeuti  U-Gyma su Vam uvijek na usluzi.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije