Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

IMAT ĆEMO ŠTO OBILJEŽAVATI I PROSLAVLJATI

Tijekom 2019. godine Metković obilježava tri važne obljetnice

Objavljeno prije

NK Neretva i RK Mehanika

Osim proslava rođendana ili obljetnica bračnih zajednica ove će se godine, očekuje se, obilježiti najmanje tri vrlo značajne objetnice, 40-ta obljetnica Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića, 40-ta obljetnica ulaska tadašnje RK Mehanike u Prvu saveznu rukometnu ligu te 100-ta obljetnica nogometa u Metkoviću.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Kad je o Školi riječ, treba podsjetiti da je ideja o njezinoj izgradnji stigla sedamdesetih godina prošloga stoljeća, a sami radovi s prekidima trajali su od 1974. do 1979.godine kada je škola i otvorena i kada je Metković umjesto jedne dobio dvije osnovne škole.

U četiri desetljeća učenici i djelatnici postigli su iznimne rezultate u obrazovnim i svim drugim područjima, napose sportskim. Stoga valja očekivati i sadržajnu proslavu velike obljetnice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

U lipnju 1979. godine rukometaši Mehanike u konkurenciji Dinama iz Pančeva, skopskog Vardara i RK Zagreb uspjeli su steći status tadašnjeg saveznog ligaša ali su u Prvoj ligi ostali samo jednu godinu.

I prije toga, a posebno kasnije Metković je po rukometnim uspjesima postao svjetski poznat grad, a ponajviše po domaćim i europskim uspjesima te proizvodnji reprezentativaca i kasnije svjetski slavnih igrača.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Daleke 1919.godine osnovan je NK Narona, koja nakon Drugog svjetskog rata mijenja ime u NK Neretva. Zbog poznatih događaja i stečaja te brisanja iz sportskih udruga, godinu dana boravila je u Županijskoj ligi, a lani se vratila u 3. HNL Jug, ali kao potpuno novi klub s istim imenom i simbolima a koji zapravo postoji tek godinu i pol. Stoga će se i obilježiti 100 godina nogometa, a ne 100 godina Neretve.

Naslućuje se da bi proslavu mogla uveličati i reprezentacija Hrvatske koju je godinama kao kapetan pedvodio Darijo Srna, dijete Neretve i Metkovića.

Nismo posebno istraživali možebitne druge ili ostale obljetnice, ali su i tri spomenute dostatne za početak sadržajnih priprema i prikaz značajanih postignuća.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Čitatelji nam javljaju da, također ove godine i Župa sv. Ilije slavi svoju 300. obljetnicu, o čemu ćemo više u narednim objavama.

ROKO TOLIĆ 740/300px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije