Ostanimo u kontaktu

DAN ZA POVIJEST RKHM DUBROVNIK

Slavi debitant u najvećem rangu svoju prvu pobjedu!

Objavljeno prije

Povijesni dan za Rukometni klub hrvatske mladeži Dubrovnik. U svojoj prvoj sezoni u najvećem rangu stigao je do prve pobjede. Dobio je u 5. kolu Zamet s 31:26 te slavi. Žarko je želio ovaj uspjeh, priželjkivao ga je već u prvoj utakmici u najvećem rangu kad je na startu dočekao Umag, a sve jer je želio dokazati kako nije slučajno među najboljima. Ali, unatoč tome što je dva puta imao plus pet protiv Umaga, nije uspio. Završilo je bez pobjednika. Potom je postigao 34 pogotka protiv Bjelovara u Bjelovaru, ali nije išlo u obrani te je upisan prvi poraz. Potom i drugi, iz istog razloga, i to kod kuće. Spačva iz Vinkovaca je odnijela oba boda iz Gospina polja. Prošli tjedan poraz u Varaždinu. Bila je to jedina utakmica u kojoj je momčad Silvija Ivandije bila bez izgleda doći do bod(ov)a te je uoči utakmice sa Zametom bilo straha…

Zamet je poveo pogotkom Nikole Njegovana. Bilo je to jedino vodstvo riječkog sastava. Hrvoje Lončarica je izjednačio, a Tomislav Radić donio prvo vodstvo. Nakon što je dva puta Zamet uspio anulirati minimalnu prednost domaćina – tri pogotka Dubrovnika u nizu za 6:3. U 24. minuti RKHM Dubrovnik je imao 12:8, a na poluvremenu 13:10. Potom u 39. minuti prvi put je otišao na plus pet (21:16), u 50. minuti prvi put na plus šest (26:20). Minutu poslije imao je najveću prednost – plus sedam (27:20)…Kraj utakmice – ustali su gledatelji sa svojih mjesta te zapljeskali dubrovačkim rukometašima, koji su potom zapjevali…. Subota, 19. listopada 2019. godine je povijesni dan za RKHM Dubrovnik, koji ima tri boda nakon 5. kola. Odmah se lakše diše u Gospinom polju.RKHM Dubrovnik – Zamet 31:26 (13:10)
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 150. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru), nadzornik: Anto Josić (Zagreb).RUKOMETNI KLUB HRVATSKE MLADEŽI DUBROVNIK: Morović (3 obrane), Knez (1), Putica, Gabrieri (1), Bušlje (4), Bevanda, Dabelić (6), Srna (7), Janđel, Kobetić (3), Kosović, Barišić (4 obrane), Radić (4), Lončarica (4), Hrtica (1). Trener: Silvijo Ivandija.
ZAMET: Mozetič (3), Njegovan (3), Jeličić, Šehić, Sorić (8 obrana), Zarev (4), Viskić (2 obrane), Samardžić (2), Mrakovčić (3), Koler, Starčević, Martinović, Načinović (10). Trener: Valter Matošević.

Piše: Tonči Vlašić / dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

ONK METKOVIĆ – ZADAR

Poznati parovi kvalifikacija za 3. HNL jug

U kvalifikacijama za 3.HNL jug, ONK Metković domaćin Zadru

Objavljeno prije

Autor

U prostorijama Nogometnog središta Split održan je ždrijeb kvalifikacija za popunu 3.HNl jug. U jednom bubnju našli su se GOŠK Kaštela i NK Zadar, a u drugom ONK Metković i Dinara.

Tako će se u nedjelju s početkom u 18 sati na igralištu Neretve u Metkoviću u prvom susretu kvalifikacija sastati ONK Metković i NK Zadar, a u drugom u isto vrijeme Dinara-GOŠK.

Termini su dakle, 20. i 23. lipnja, a finalne je od 27. do 30.lipnja .

To sve u slučaju da ostane na snazi postojeća odluka da u Ligu ulazi samo jedan klub. Ukoliko u Ligu budu ulazila 3 od 4 spomenuta kluba, igrala bi se „majstorica“ dva poražena kluba u terminu finala.

Zašto kažemo tri kluba?

Pa stoga što se javnost već dugo pita kako to da od 4 županijska prvaka iz Dalmacije samo jedan može postati članom 3.HNL ?

Stoga su predstavnici četiri ovogodišnja prvaka od HNS-a odnosno IO HNS-a zatražili da se za sezonu 2021./ 22. 3.HNL proširi na 20 klubova, pa bi u tom slučaju tri od četiri dalmatinska prvaka , čak tri ušla u 3.HNL jug !

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije