Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI NOGOMET

Škola nogometa ŽNK Neretve vrši upis novih članica

Objavljeno prije

Škola nogometa ŽNK Neretve koja je kroz 6 godina postojanja postala jedna od ponajboljih u Hrvatskoj, s ciljem okupljanja ženske mladeži u dolini Neretve i susjednih gradova i mjesta u Dalmaciji i u Hercegovini vrši upis novih članica.

Cilj stručnog kadra je da članice kluba, pored redovitog treniranja i usavršavanja nogometnih vještina, budu za primjer i izvan klupskih prostora, na ulici, u školi.

Cilj uprave kluba na čelu sa predsjednikom kluba gospodinom Ivicom Bačićem i sportskim direktorom gospodinom Marijom Galovom je da djevojčicama i trenerima omoguće optimalne uvjete rada s ciljem da ŽNK Neretva postane središte ženskog nogometa na jugu Hrvatske i susjedne Hercegovine.

Pozivamo sve djevojčice da nam se pridruže, a za sve ostalo će se pobrinuti voditelj škole nogometa gospodin Marijo Svaguša, legenda NK Neretve, te trener gospodin Josip Radić i trenerica gospođica Matea Suton.

KK METKOVIĆ VRATITI U ŽIVOT

Košarku treba vratiti u sportsku obitelj Metkovića

Objavljeno prije

Autor

U proteklih nekoliko mjeseci dogodile su se velike promjene u funkcioniranju svjetskog gospodarstva i sporta, tako da će trebati nekoliko godina za oporavak, osnovno vraćanje na nekadašnje razine.

Kad je riječ o sportu u lokalnim okvirima (Metković i dolina Neretve), također su uslijedile velike promjene. Mislimo na prekid prvenstvenih natjecanja, nemogućnost vježbanja, prekide ugovorene suradnje, i ostale promjene u životu klubova i sportaša.

Dva metkovska kluba, NK Neretva i BK Metković, ostali su u Trećoj HNL Jug, odnosno u Prvoj boćarskoj ligi, iako su bili među kandidatima za ispadanje. ŽNK Neretva će nastaviti natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi za žene. Kako se prvenstvo uskoro nastavlja potrebna je opća mobilizacija svih u klubu, kako bi se ekipa uigrala i uspješno nastavila natjecanje.

Ostali sportski klubovi ili udruge vjerojatno brinu iste brige s ciljem da se organizacijski i kadrovski pripreme za nove sezone.

Međutim, u priči o metkovskim klubovima vrlo malo se govori o Košarkaškom klubu Metković, o klubu uspješne sportske prošlosti i tradicije, o klubu u kojemu su nekada igrali poznati košarkaši, a potom uspješni treneri.

Unatoč trajnim problemima oko namicanja sredstava za osiguranje materijalnih uvjeta za rad, taj klub je opstao, dapače, kontinuirano se natjecao i uspješno nastupao.

Posljednju sezonu nije nastupao zbog više razloga, a zdravstvena kriza u svijetu, prolongirala je nove planove za budućnost.

Ključni čovjek KK Metković i istaknuti sportski radnik Nikica Medak, nije nam mogao reći ništa određeno što se klupske budućnosti tiče. Klub je i dalje u mirovanju, stanje se za sada nije promijenilo, a hoće li i kada, teško je reći.

Naše je mišljenje da se košarkaši  nikako ne smiju zaboraviti te da svi sportski radnici u Metkoviću mogu pa i moraju pronaći modalitete novog ustroja kluba te mu omogućiti normalan rad i vježbanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije