Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

RUKOMETAŠI NE ODUSTAJU OD PREMIJER LIGE

Predsjednik UO Metković Mehanike, Nikola Veraja: ‘Ne odustajemo od svojih ciljeva’

Objavljeno prije

Prvi dio prvenstva u 1.HRL jug davno je zaključen, klubovi su uglavnom u fazi mirovanja, ali zato uprave odrađuju svoj dio posla, bilo da se radi o amenovanju stručnih ili igračkih potencijala, osiguranju materijalnih uvjeta za rad, a novca prije svega.

Pozornost prijatelja rukometa privlače  želje nekih klubova za plasmanom u viši stupanj natjecanja, među kojima je i RK Metković Mehanika.

Unatoč određenim događanjima i promjeni na trenerskom kormilu, ciljevi prvoligaša iz Metkovića ostaju isti. To nam je u razgovoru potvrdio predsjednik UO kluba Nikola Veraja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Podsjetimo, Metković Mehanika je na kraju prvog dijela prvenstva zauzela drugo mjesto na ljestvici sa 17 bodova. Momčad je ostvarila 8 pobjeda, dva poraza i jedan neodlučen ishod. Poraženi su u Buzetu , 34:33, od Hrvatskog dragovoljca , 29:27, a u Rovinju su odigrali 31:31.

Prije posljednje prvenstvene utakmice u Crikvenici Metkovci su izgubili kup-utakmicu nakon sedmeraca u Župi dubrovačkoj od tamošnjeg drugoligaša.

Sveznalica 7400xXpx

Prvo mjesto na ljestvici ima Ribola Kaštela s 20 bodova, s jednim porazom i to u Metkoviću. S obzirom na višegodišnja veća izdvajanja sredstava za taj klub, i iskustvo igranja u Premijer ligi, posve je jasno da je Ribola gotovo pa siguran kandidat za povratak u elitni razred hrvatskog rukometa.

Momčad koja bude drugoplasirana morat će odigrati kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u elitni razred.

Tijekom ljetnog razdoblja u potrazi za stručnim voditeljima kluba, uprava Metković Mehanike dogovorila se s prof. Željkom Čagljem. Njegova je zadaća bila posložiti stručni dio rada u svim uzrastima i voditi računa o prvoj momčadi.

Dobrodušni profesor iz Kaštela i uspješan rukometni trener radio je kako je najbolje znao, ali su mu presudila dva gostujuća poraza u prvenstvu i jedan u Kup natjecanju, pa je uprava odlučila angažirati (vratiti) licenciranog trenera Filipa Romića.

O tomu nam je predsjednik kluba Nikola Veraja rekao:

– Smatrali smo da Filip Romić najbolje poznaje postojeći igrački kadar, a osim toga uvjerili smo se da je i kod ranijeg vođenja momčadi uvijek imao prava ili dobra rješenja u pojedinim situacijama. Nadamo se da će pod njegovim vodstvom igrači napredovati i ostvarivati uspjehe. Znamo da će prvo mjesto biti teško osvojiti, ali od naših ciljeva ne odustajemo. S obzirom na svakodnevno stjecanje iskustva u radu, namjeravamo promijeniti i neke stavke pravilnika o međusobnim odnosima kluba i igrača. Recimo, ne budemo li prvi ili drugi u prvenstvu, neke stavke tih ugovora mogle bi se primijeniti, -.

Mislite li da je igrački kadar zadovoljavajući i da može ostvariti klupske težnje. Na kojim pozicijama bi bila nužna pojačanja ?

– Čujte, treba nam centralni obrambeni igrač, prije svega. Naravno da razmišljamo i o drugim opcijama, pa i o vratarima, kad me već pitate. Znam , vratari su kod kuće bili vrlo dobri, a na gostovanjima baš i ne .Tijekom sljedeće godine planiramo uključiti jednog 33-godišnjeg vratara, i riješiti niz drugih pitanja,-.

Kako trenutačno izgleda stručna nomenklatura, nakon odlaska Čaglja, ima li promjena ?

– Rekli smo da će s prvom momčadi raditi trener Romić. Za njegova pomoćnika imenovan je Nikola Džono koji je u rukometno-igračkom smislu „umirovljen“. Trener vratara je Joško Jukić, a u mlađim uzrastima svi su treneri ostali na svojim pozicijama. Za sada nemamo sportskog direktora, ali ćemo ga sljedeće godine sigurno imati, a radi se o najzvučnijim imenima hrvatskog rukometa u povijesti,-.

Predsjednik UO Metković Mehanike, Nikola Veraja, na kraju razgovora rekao je da je UO kluba izmirio sve svoj financijske obveze za 2021.godinu, a ostatak sredstava prenesen je za aktivnosti u sljedećoj godini. Prvenstvo se nastavlja 12.kolom i utakmicom Gospić- Metković M. , 19.veljače 2022.

METKOVSKI PREMIJERLIGAŠ POJAČAO REDOVE

Kapetan Ribole, Danijel Papić potpisao za RK Metković Mehanika

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika je pojačao svoje redove za nastavak prvenstva, potpisan je ugovor s pivotom Danijelom Papićem iz RK Ribole Kaštela.

Kako smo već pisali, niz negativnih rezultata Metković Mehanike nije došao sam od sebe, prvenstveno rezultat je to izostanka dva ključna igrača zbog ozljeda, Hrvoja Batinovića i Domagoja Grizelja. Vjerujemo da će se ovim pojačanjem metkovski premijerligaš vratiti na pobjedničke staze.

Tim povodom iz RK Metković Mehanika su objavili:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Veliko pojačanje za nastavak prvenstva.

Od danas je naše redove pojačao pivot Danijel Papić iz RK Ribole Kaštela. Danijel je ponikao u Akademiji Balić/Metličić, nakon toga nastavio je svoj rukometni put u RK Sesvetema te je zadnje dvije sezone kao kapetan momčadi predvodio ekipu Ribole Kaštela u premijer ligi.

Sveznalica 7400xXpx

Također Danijel je bio član Hrvatske reprezentacije kroz cijeli kadetski te juniorski staž pa ga se sa pravom smatra trenutno jednim od najtalentiranijih pivota u Hrvatskoj.
Dolaskom Danijela naš klub još jednom potvrđuje svoj put kojim želi ići u budućnosti.

Danijel dobrodošao i sretno!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije