Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SU NERETVA RUN NAPOKON NA POSTOLJU U ČAPLJINI

Ruđo Bošković i Josip Baban treći na Pustolovnom triatlonu

Objavljeno prije

Triatlon Čapljina, Foto - Neretva Run Facebook (5)

U Čapljini je jučer u 17:30 h započeo pustolovni triatlon, utrka koja se sastoji od 1,5 km trčanja, 10,5 km bicikla te, na posljetku, 11km veslanja u kanuima dvosjedima.

Sportsku udrugu Neretva Run iz Metkovića predstavljali su Ruđo Bošković i Josip Baban, par koji je i prošle godine nastupao i odnio peto mjesto u ukupnom poretku.

Danas se na startu okupilo 18 posada, utrka je započela trčanjem od Villa Rustice do mosta dr. Tuđmana , tada su natjecatelji počeli sa bicikliranjem kroz sami centar Čapljine, kroz Trebižat, sve do kupališta Božjak gdje su natjecatelji ostavljali svoja bicikla i nastavili veslati rutu Božjak-Jaz u dužini od 11km.

Prvi koji su se spustili niz rijeku bili su dečki koji veslaju, vjerovatno, za UL Čeljevo, 4 minute za njima u rijeku ulaze neretvani, a ubrzo nakon njih i ostale posade. Prva sportska i neizvjesna borba niz brzace prema – Kupalištu Jaz vodila se gotovo cijelu utrku, a nakon 5 kilometara na čelo utrke dolaze Ruđo i Josip, a za njima još dva kanua.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Iduća 4 kilometra odigravala se prava sportska drama jer su sve tri prve ekipe veslale praktički jedna uz drugu. Treba istaknuti i fair-play potez dana gdje je pobjednička momčad – Tomislav Ljuban i Marko Knežević, u trenutku pretjecanja vodećih  usporila svoj tempo i paru iz Neretve dodaju bočice vode koje su tokom utrke poispadale iz kanua.

Kada je utrka ušla u završni kilometar veslanja, prve dvije ekipe su se odvojile stotinjak metara. U cilj kao prvi ulaze Tomislav Ljuban i Marko Knežević sa vremenom 1:43:00, odmah iza njih dolaze Nikola Bartolović i Leo Markota 1:43:50, a kao treći ulazi, rekli bi napokon, Neretva Run s 01:47:25, gotovo potopljenog kanua, ali radosni i sretni jer su se tri godine uporno borili za to postolje, a došlo je onda kada nitko to nije očekivao!!!

Bravo momci!

Tekst/Foto: SU Neretva Run / Facebook

KONOBA HERCEGOVAC ČAPLJINA

U petak večer hercegovačkih specijaliteta i vina podruma Matić

Objavljeno prije

Ljubitelji dobre kapljice i pravih hercegovačkih specijaliteta, petak na večer rezervirajte za Konobu Hercegovac. Naime, u suradnji sa lokalnom vinarijom Matić ujedinili su snage te će vrhunska gastro umijeća kuhara Saše Dragojevića upariti s vinima iz obližnjeg podruma.

Također, u petak u Čapljinskom restoranu ćete moći i po prvi put probati i dva vina koje vinarija do sad nije imala u ponudi, a to su Trnjak Con Amino i Žilavka Barrique Al Fine.

Degustacija vina je gratis, a samo tu večer sva vina Matić će se točiti po promotivnim cijenama.

Početak prosinačkih svečanosti najbolje je započeti ugodnim društvom uz dobru hranu i rajsku kapljicu!

Rezervacije na broj +387 36 806 849 ili putem Facebook stranice Konoba Hercegovac Čapljina.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije