Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

SPORT U NOVOJ

Pred sportskim klubovima Metkovića izazovna je godina

Objavljeno prije

Nakon stanke od nekoliko tjedana brojni sportaši Metkovića vraćaju se svojim radnim obvezama i pripremama za nastavak prvenstvenih natjecanja u kojima žele polučiti rezultate koji se poklapaju sa zadanim ciljevima istaknutima prije početka sezone prošle godine.

Nema sumnje da je pred rukometašima Metković Mehanike vrlo važna prvenstvena dionica u kojoj žele osvojiti prvo mjestu ili u , najmanju ruku, drugo, koje bi im omogućilo dvostruku kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Premijer ligu.

Prošlog petka je novi/stari trener Filip Romić okupio svoje momke, a pravi početak priprema naviješten je za današnji ponedjeljak. Dobro zvuči informacija da nitko od igrača nije najavio odlazak, te da je jedino Nikola Džono prestao igrati te je preselio u stručni stožer kluba.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jedno od najvažnijih pitanja svakako je ono o kadrovskoj ili igračkoj strukturi jer su pred momčadi krupni izazovi. Za sada nema najava o potencijalnim zvučnim pojačanjima. Međutim, važno je i pitanje kako je riješeno financiranje kluba jer za ostvarenje sportskih ciljeva treba novac. Prošle godine su čelnici kluba najavili da će do kraja (te) godine predstaviti potencijalne sponzore pa i dodatak imenu kluba s obzirom na sponzore. Za sada nema takvih informacija, ali ne sumnjamo da uprava na tome radi.

NK Neretva danas (10.siječnja) također počinje s pripremama s jasnim ciljem osvajanja odgovarajuće pozicije na ljestvici koja vodi do Jedinstvene HNL.

Ni iz Neretve nema najava o odlasku igrača, dakle momaka koji su nas prošle jeseni toliko puta znali oduševiti. Vidimo da klubovi koji žele u viši stupanj od sljedeće jeseni nalaze nove igrače i trenere, te da pripremaju igrališta i objekte kako bi mogli dobiti licencu .

Iz ŽNK Neretva unatoč najavama da će u igračkom segmentu biti novosti, za sada nema novosti. Uprava se želi li opstati u 1. HNLŽ mora potruditi u stabiliziranju ekipe i u angažiranju nekoliko iskusnijih igračica.

ONK Metković nastavlja uobičajenim aktivnostima i čini sve kako bi zadržao prvo mjesto na ljestvici 1.ŽNL DNŽ.

U tom jedinstvenom sportskom kolektivu ostvaruju iznimne sportske i sve ostale rezultate pa ne sumnjamo da će u tom smjeru i nastaviti.

Boćari su započeli intenzivne pripreme (malo ih muči hladnoća u Boćarskom domu) za nastavak natjecanja s ciljem osvajanja bodova i siguran ostanak u Super ligi.

Kad smo kod boćara doznajemo da će u sljedećih nekoliko mjeseci biti formirana regionalna ili međudržavna boćarska liga s klubovima iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, nešto slično ABA ligi u košarci.  Ne bi to bilo dugo ligaško natjecanje, već bi se neko vrijeme održavali višednevni turniri u pojedinim  državama-članicama. Među zagovornicima te ideje su i istaknuti boćarski djelatnici iz Metkovića, a BK Metković će biti siguran član lige u duljem razdoblju.

Tijekom 2022. godine s uspjesima žele nastaviti rukometašice Metkovića, članovi dvaju karate klubova, veslači, biciklisti i mlađi uzrasti u svim klubovima koji su i prošle godine pokazali što znaju.

EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Hrvatski rukometaši već su postigli uspjeh, bez obzira na to kako će biti u nastavku

Objavljeno prije

Autor

U drugi krug EP iz skupine C odlaze Francuska koja prenosi dva boda i Hrvatska koja ne prenosi bodove. Naši će 20.siječnja igrati s Crnom Gorom koja je iznenadila i eliminirala Sloveniju, zatim igraju s Danskom itd.

Hrvatska je porazila Srbiju i Ukrajinu (13 golova razlike), a Francuzi imaju tri pobjede.

S obzirom na sve probleme , opće i momčadske , da naši i ne uspiju u nastavku prvenstva nitko ne može zamjeriti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

I mladi i veterani koji su pozivani zbog novonastalih problema lavovski su se borili za boje svoje zemlje i ne slažemo se bilo čijim i bilo kojim analizama tko je od naših reprezentativaca mogao odigrati bolje.

Mnogi iz svijeta sporta i rukometa posebno smatraju da je EP posve neregularno, a naš izbornik i igrači o tomu šute i preko noći formiraju i momčad i taktiku. Stoga ne treba sumnjati u buduće nastupe na kojima će , u to smo sigurni, pokazati sve dvoje sportske i domoljubne vrijednosti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije