Ostanimo u kontaktu

PRIPREMNI RUKOMETNI TURNIR

Metkovcima pobjeda i poraz, trener Romić: ‘U obrani nismo imali dovoljno agresivnosti, nadam se uspješnom startu u prvenstvu’

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika, Filip Romić

Na pripremnom rukometnom turniru u organizaciji prvoligaša Ribola Kaštela, RK Metković Mehanika upisao je pobjedu i poraz.

Metkovci su u igri s novim prvoligašem Trogirom poraženi s visokih 11 pogodaka razlike, 35:24 (15:11), što baš i nije dobra vijest za trenera Filipa Romića. Iako stoji činjenica da se novi prvoligaš pojačao s nekoliko poznatih rukometnih imena, tako izrazit poraz nalaže i određenu zabrinutost.

Trener Romić u razgovoru nam je rekao:

– U obrani nismo imali dovoljno agresivnosti, a imali smo velik broj promašaja i tehničkih pogrešaka. Radit ćemo na otklanjanju uočenih mnjkavosti u igri i nadam se uspješnom startu u prvenstvu, – kratko je prokomentirao Romić.

U spomenutoj utakmici najbolji strijelci bili su Cvitanović (7), Buntić (4), Bezer i Marević po tri…

Metković Mehanika odigrao je i utakmicu sa Splitom i pobijedio rezultatom 30:26 (16:15). Najviše golova postigli su Cvitanović 8, Bezer i Koncul po 4…

U utakmici s Trogirom vratar Bošković imao je 9, a Romić 6 obrana, a u utakmici sa Splitom Bošković je imao 8, a Romić 7 obrana.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

TURISTIČKE PROGNOZE

TZ Grada Metkovića uspješno promovira neretvanske turističke potencijale

Objavljeno prije

Autor

Dolina Neretve svakako je u turističkom smislu iznimno privlačna destinacija, s obzirom na postojeće prirodne, arheološko -povijesne, kulturno-tradicijske, gastronomske i druge potencijale, pa je na tom području u posljednjih nekoliko godina stalno, za 10 do 15 posto rastao broj dolazaka gostiju i noćenja.

Prošle godine je zbog svima poznate zdravstvene krize u svijetu broj dolazaka bio manji, ali je ipak na području TZ Grada Metkovića ostvareno 65 posto noćenja od ostvarenog broja noćenja tijekom 2019.godine, ili 8.515 noćenja.

Inače, na spomenutom prostoru iznajmljuje se ukupno 417 postelja.

U posljednje vrijeme turističke aktivnosti intenziviraju se i u ruralnim područjima, poput Dragovije i drugih naselja, a Turistička zajednica sukladno svom programu i programima i projektima Dubrovačko-neretvanske županije poduzima brojne aktivnosti u promoviranju metkovskih i neretvanskih turističkih mogućnosti.

Direktorica TZ Grada Metkovića, Magdalena Ujdur Medar nam je rekla:

– I u prvih pet mjeseci broj dolazaka i noćenja na našem području je u plusu, a u posljednjih mjesec dana puno smo radili na promociji i razvoju ciklo turizma . Organizirali smo već nekoliko biciklističkih tura, bez obzira na to radi li se o amaterima ili poluamaterima a biciklistima smo omogućili da sami na nekoliko mjesta mogu popraviti svoj bicikl.

Naša TZ surađuje sa Županijskom Turističkom zajednicom, osobno sudjelujem na brojnim turističkim skupovima i prezentacijama, a surađujem i s agencijama iz Azije, Amerike, Europe…

Unatoč svim problemima nadam se da će ova sezona donijeti pozitivne rezultate, iako još nema dolazaka većih grupa turista. Nadam se da će tijekom ljeta i na jesen turisti dolaziti na foto safari izlete i na berbu mandarina, među ostalim. Grad Metković i dolina Neretve cijele godine nude turistima brojne sadržaje, ali se moramo truditi biti prepoznati u svijetu i svakim danom težiti novim sadržajima u turističkoj ponudi, – istaknula je Udjur Medar.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije