Ostanimo u kontaktu

KARATE LIGA REGIJE HERCEGOVINA

Po dva srebra i bronce za Karate klub Metković u Ljubuškom

Objavljeno prije

Karate klub Metković danas je nastupio u Ljubuškom na Karate ligi regije Hercegovina na kojoj je nastupilo 300 natjecatelja iz 16 klubova.

KK Metković nastupio je sa 5 natjecatelja, koji su imali odobrenje za prijeći državnu granicu zbog pandemije, a pod vodstvom trenera Denisa Žderića, osvojili su četiri medalje, 2 srebra i dvije bronce.

Srebrene medalje su osvojili DORA GALOV i DUJE MIHALJEVIĆ, dok su brončane osvojili KATJA JERKOVIĆ i DUJE ŽDERIĆ.

Natjecanje se odvijalo bez repasaža, što znači da su medalje  osvajali samo pobjednici u polufinalnim i finalnim borbama.

Nastupio je i Roko Barišić, polaznik karate škole KK. Metković, koji je tek zakoračio na   natjecateljski put, pokazao je želju i znanje, ali ovaj put je izostao rezultat.

Iako od ožujka natjecatelji KK. Metković rade izvan dvorane na otvorenom, zbog Covid mjera, s minimalnim uvjetima za rad, bez sparinga (kontakta)ravnopravno su parirali natjecateljima iz BiH, koji sasvim normalno treniraju u dvoranama i organiziraju turnire.

Još jedna lijepa vijest iz karatea, danas je Hrvatski karate ispisao povijest, na Europskom seniorskom prvenstvu u karateu u Poreču na kojem je nastupile 47 zemalja sa 596 natjecatelja, naša muška seniorska ekipa u ekipnom nastupu osvojila je zlatnu medalju, a ženska seniorska ekipa osvojila je brončanu medalju. Također su još osvojene dvije pojedinačne bronce od kojih jedna i u parakarateu. Naš natjecatelj Ivan Kvesić izborio je nastup na Olimpijskim igrama u Tokyu, nakon 20 izbornih turnira premier karate lige i Svjetskih i Europskih prvenstava, a predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek na kongresu EKF-a, jednoglasno je izabran za glavnog tajnika Europske karate federacije koja broji 53 članice.

Karate klub Metković

MOŽE LI SLABIJE

Navijači nakon europskog posrtanja Hajduka: Od nas radite debile

Objavljeno prije

Autor

Splitski Hajduk je u drugom pretkolu Konferencijske lige s 4:1 poražen u Kazahstanu od Tobola, a nakon pobjede u prvom susretu u Splitu od 2:0 !

Domaći su postigli tri gola u 10 minuta, od 56 do 66.minute za 3:0, Sahiti je u sudačkoj nadoknadi smanjio na 3:1 i za produžetke da bi Tagibergen dvije minute prije kraja zabio za 4:1  i jedan od najtežih poraza Hajduka na europskoj sceni.

Bio je to prvi europski poraz Splićana s tri razlike od daleke 2012.godine.

I što reći nakon sramotnog nastupa Hajduka. Bilo je već na nekim pripremnim utakmicama očito da Hajduk nema jasnu momčadsku vizuru, a to je potvrđeno i u remiju s Lokomotivom u Zagrebu te u porazu s Osijekom u Splitu.

Trener Jens  Gustaffson je rekao da je sve to teško objasniti, te da se ovo (poraz) ne bi smjelo nikad dogoditi, ali je i dodao : „Moramo i dalje rasti kao momčad i to ćemo napraviti. Treba nam dva dana da dođemo k sebi, a onda se okrećemo prema Šibeniku.“

Ma , bravo trener ! Budete li rasli kao što ste se rasli do utakmice i poraza u Kazahstanu, onda navijači Hajduka mogu odmah vratiti članske iskaznice.

Vratar i kapetan momčadi  koji očito nije u formi, smatra da je poraz Hajduka velika sramota !

Navijači Hajduka na društvenim mrežama ističu da igrači Hajduka od njih rade debile, te im poručuju da se ne vraćaju iz Kazahstana . Dodaju da ovo više nije žalosno već da je postalo komično i traže da se s igračima i trenerima raskinu ugovori i da se vrati Tramezzani. Ističu da ne postoji kostur momčadi i da je obrana na razini županijske lige.

Legendarni Zlatko Vujović poručuje : -Onaj tko je skuhao ovakvu situaciju u Hajduku sad mora odgovarati. Ostao sam u čudu nakon poraza jer sam mislio da prolazimo Tobol, a mi onda primimo četiri gola i promašimo penal. Svake se godine ponavlja ista priča da će biti bolje, a ja smatram da će biti bolje tek kad u Hajduk dođe gazda. Igrači su potpuno izgubljeni, stranci tu nisu iz ljubavi, a ovo što sam vidio od novog trenera ne sviđa mi se. Uostalom, samo jedan prvenstveni bod dovoljno govori o svemu-.

Nakon nove sportske tragedije Hajduka, možemo samo dometnuti da bi bilo dobro kad bi se znao stvarni vlasnik Hajduka, a bilo bi dobro da u momčadi bude veći broj mladih snaga iz samoga Hajduka, te igrača od Konavala do Paga.

Dok god u Hajduku ne budu igrala većinom njegova „dica“, iako je to jako teško u profesionalnom nogometu, dotle neće biti ni rezultata ni pozitivnog naboja koji je desetljećima obilježavao splitski klub.

Bez novih Deranja, Petrovića, Ankovića, Štimaca, Krstičevića, Vejića, Buljana, Čelića, i Hajdukove djece , teško će Hajduk do domaćih i europskih uspjeha.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije