Ostanimo u kontaktu

ZRINJEVCU BODOVI

Novi poraz boćara Metkovića

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U nastavku prvoligaškog prvenstva boćara, Metković je na svom terenu opet izgubio, ovom prigodom od Zrinjevca , 9:17.

Očito je da određeni optimizam koji je postojao nije imao pokriće, pa su gosti iz Zagreba kao bolji sastav upisali bodove.

Počelo je pobjedom Markice Dodiga protiv Jerčića (pojedinačno) te Krstičevića i Grbića (par klasično) protiv Magića i Luke Gašpara, što je značilo 4 poena za domaće.

Potom Zrinjevac je nanizao šest  pobjeda zaredom i sve je bilo jasno. Do kraja je samo Krstičević izborio poen u srazu s Veselčićem, a Dražeta i Dodig izborili su jedan poen u sudaru s Begovićem i Gašparom.

Metković je i dalje pretposljednji sastav sa samo šest bodova.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije