Ostanimo u kontaktu

NOGOMETNI VIKEND

Nogometaši Neretve i ONK Metković gostuju, nogometašice igraju kod kuće

Objavljeno prije

Hoće li nogometaši Neretve u subotu prekinuti nisku slabijih rezultata i napustiti posljednje mjesto na ljestvici 3.HNL jug, teško je odgovoriti. Metkovci naime, gostuju u Mravincima gdje će igrati s novim,  ali dobro posloženim članom lige, Slogom. Njezin strijelac Marović nemilice para mreže takmacima, a Sloga je u vrhu ljestvice.

Nakon poraza od Primorca iz Biograda, otišao je trener Goran Galov te je uprava angažirala novo ime, Igora Remetića iz mostarskog Veleža.

Može li novi trener za samo nekoliko dana probuditi optimizam igrača i navijača te na gostovanju prirediti iznenađenje u smislu uspjeha, a to znači osvajanje makar jednog boddam, nezahvalno je prognozirati. Uglavnom, kako doznajemo, igrači i trener su odlučni pružiti snažan angažman kako bi ne samo ostavili dobar dojam nego se i vratili s pozitivnim rezultatom.

Jadran LP ugostit će s novim trenerom Oršulićem momčad Uranije, dok Neretvanac s novim trenerom Proletom odlazi u Zadar.

ONK Metković nakon 1:1 kod kuće sa Župom dubrovačkom, putuje u goste Slavenu. Metkovci jesu pri vrhu ljestvice, igraju dosta dobro i sigurno, ali na gostovanju se nikad ne zna što se može dogoditi. Slaven nije momčad za podcjenjivanje, zna igrati i pobjeđivati, ali to isto zna i želi Metković. Inače, Gusar u Kominu igra sa Sokolom,a Maestral u Krvavcu s Konavljaninom.

U Prvoj ligi za nogometašice, Neretva u Metkoviću dočekuje vodeću ekipu Splita koja je prethodnom kolu sa 16:0 pobijedila Katarinu Zrinski!

Neretva je na gostovanju u Osijeku izgubila sa 6:0 .

U nedjelju je zaista teško očekivati nešto više od naših igračica s obzirom na snagu takmaca, odnosno naše najbolje ženske ekipe, ali je sigurno da se neće tek tako predati.

FB ANKETA

Grb ONK Metkovića najljepši u Dalmaciji

Objavljeno prije

Autor

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U subotu su se na igralištu ONK Metkovića sastali domaći ONK Metković i Mračaj iz Runovića, a pobjeda je pripala domaćim nogometašima, 2:1.

Prvi pogodak za Metkovce polučio je nekadašnji igrač Hajduka Drago Gabrić koji je ovom prigodom pojačao Metković, i to u 48. minuti, dok je na 2:0 povisio Josip Mioč u 52. minuti.

Gosti iz Runovića smanjili su rezultat na 2:1.

Povod ovom susretu bio je izbor najljepšeg grba nogometnih amaterskih klubova u Dalmaciji za što su glasovali čitatelji fb stranice 3. HNL jug, njih više od 20 tisuća.

U izbor za najljepši klupski grb ušla su znakovlja 64 amaterska kluba, a u finalnom okršaju našli su se Metković i Mračaj. Za metkovski grb glasovalo je više od 6o posto čitatelja, što je ujedno značilo da je pobijedio grb ONK Metković.

Nakon utakmice domaća uprava i igrači priredili su zajedničko druženje s igračima i vodstvom Mračaja, te drugim gostima.

Inače je poznato da je prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi prekinuto te da je Metković ostao na trećem mjestu.

Odmah nakon dopuštenja sportašima da mogu trenirati, okupili su se igrači Metkovića i priređena je utakmica seniora i članova uprave.

Kako su seniori pri kraju susreta ostvarili pobjedu, uprava je ‘podnijela ostavku’, da bi ju na kraju povukla.

Dodijeljena su priznanja za protekli dio sezone, najboljem strijelcu kluba Josipu Plećašu (pet golova), i najboljem igraču Duji Batinoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije