Ostanimo u kontaktu

JAVNO DOSTUPNE ČINJENICE

Pokrenuli postupak, napravili 100 tisuća kuna novih troškova, a nitko se nije pojavio na sudu

Objavljeno prije

U proljeće 2017. godine, točnije 22. ožujka otvoren je i zatvoren stečajni postupak nad sportskom udrugom NK NERETVA Metković, Rješenje je to Trgovačkog suda u Splitu, Stalna služba u Dubrovniku (Posl.br. St-556/2017), budući da imovina NK Neretve nije bila dostatna za pokriće troškova vođenja stečajnoga postupka.

Tom odlukom oko NK Neretve se podigla velika prašina. Nekima je možda to i razumljivo jer se sve to dogodilo u predizborno vrijeme. Na zahtjev tadašnjeg zakonskog zastupnika NK NERETVA Metković, gospodina Gorana Komazina Meke, putem odvjetničkog ureda Brlečić & partneri iz Varaždina, zatraženo je od Trgovačkog suda da se nastavi postupak radi naknade diobene stečajne mase iza udruge NK Neretva, jer je navodno pronađena imovina NK Neretve.

Stečajna upraviteljica Ada Rajković je 3. kolovoza iste godine podnijela Izvješće Trgovačkom sudu u Splitu, Stalna služba u Dubrovniku, u kojem između ostalog navodi specifikaciju obveza stečajne mase, odnosno TROŠKOVE koji iznose 100.000,00 kuna. Između ostalog, u te su troškove uključeni i troškovi odvjetnika u visini od 30.000 kuna [službeni dokument].

Izvještajno ročište nad dužnikom Stečajna masa iza udruge Nogometni klub NERETVA u stečaju zakazano je za 17. kolovoza 2017. godine, a obzirom da se nitko od bivših zakonskih zastupnika NK NERETVE, kao i odvjetnički ured kojeg su angažirali nije pojavio na predmetnom ročištu, sutkinja Katarina Franković donijela je Rješenje kojim se zakazuje novo ročište dana 4. rujna 2017. godine [službeni dokument].

Kako 4. rujna u 11 sati, na novo zakazano Izvještajno ročište također nitko nije pristupio [službeni dokument], sutkinja Franković je 5. rujna 2017. godine donijela RJEŠENJE (Posl.br. 18 St-556/2017-97) kojim se predlaže OBUSTAVLJANJE DALJNJEG POSTUPKA ZBOG NEDOSTATNOSTI IMOVINE ZA NAMIRENJE TROŠKOVA STEČAJNOGA POSTUPKA, te se pozivaju vjerovnici stečajne mase, stečajni upravitelj i skupština vjerovnika da se o tomu očituju u roku od 15 dana od objave u pisanom obliku [službeni dokument].

Je li moguće da netko nešto sam pokrene, napravi 100.000 kuna novog troška, a da ne pristupi na sudska ročišta?

Kao i pitanja koja se nameću…

Je li se namjerno manipuliralo istinom u svezi Neretve u javnosti?

Tko će i kako podmiriti tih 100.000 kuna novih troškova?

Tko je svo vrijeme znao ili morao znati sve o stanju u NK Neretvi?

Je li bivši klub ‘NK Neretva’ poštivao zakonske propise RH?

Da li bi netko trebao biti odgovaran što je NK Neretva završila u stečaju?

Vjerujemo da građane Metkovića zanima sve vezano gašenje jedne stoljetne tradicije, sportske udruge NK Neretva Metković, te da s nestrpljenjem čekaju SLUŽBENO DOSTUPNE ČINJENICE o kojima ćemo Vas sljedećih dana opširnije izvijestiti. Pratite Metkovic NEWs.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije