Ostanimo u kontaktu

PRIPREME

NK Neretva do prve utakmice s Kamenom spremna!

Objavljeno prije

NK Neretva

Vježbaju tjednima, trpe nesnosne vrućine, susreću se u prijateljskim odmjeravanjima snaga s klubovima iz vale, ali i onima izdaljega. Riječ je o nogometašima Neretve, kluba-povratnika u 3. nogometni razred hrvatskog nogometa, igračima koji su tu godinama, ali i onima čije kvalitete tek trebamo uprizoriti.

Posjetili smo ih uoči blagdana Velike Gospe. Na terenu trener Galov upućuje ultimativne, ali i ohrabrujuće savjete. Dodaj, idi, pucaj, vrati se, zagradi… Čuli smo na svoje uši!

Hvatao se mrak, trener je imao još nekih razgovora, mahnuo je rukom u ime pozdrava i ubrzo u mikrofon izjavio:

– Pripreme s odvijaju prema zacrtanom planu i nema većih problema. Znate, nije isto igrati u Županijskoj ili u Trećoj ligi. Nama u novom ustroju treba puno više rada, na daleko većoj razini. Prošle sezone nešto se moglo na iskustvo i na kvalitetu momčadi, a u novoj stanje se mijenja. Igrači su malo i umorni, vidi se to, ali sve će doći na svoje mjesto – kazuje nam neumorni trener i vječiti optimist.

Do sada je Neretva u pripremnom razdoblju odigrala nekoliko utakmica. Na svom terenu izgubila je od Jadrana LP 1:2,od mostarskog Veleža s 0:2,u Pločama je dobila utakmicu s 1:0, a u Dubrovniku od GOŠK Dubrovnika i u Makarskoj od Zmaja upisala je poraze, po 3:1.

U četvrtak (16. kolovoza) u goste stiže GOŠK Dubrovnik, a u nedjelju HNK Neum.

I to bi bilo to što se pripremnih ogleda tiče.

Posebno dobru partiju Metkovci su pružili u Dubrovniku, gdje su imali i prednost koju je pri kraju susreta domaći sastav okrenuo u svoju korist.

U svezi igračkog kadra, na treningu nismo vidjeli Franu Jerkovića i Antu Sršena. Doznali smo da su zauzeti poslom.

Od novih imena puno se očekuje. Stigli su Ivan Bondža iz Čapljine, Dražen Glibo, Damir Čavar iz Solina, Marko Crnov iz Zrinjskog na posudbu, Adel Ajkunić iz FK Sarajevo, Kožul koji je prošao pripreme s Varaždinom, Antonio Katić vratar iz GOŠK-a Gabela, i naravno Šime Erjauc iz HRNK Splita, koji je je već pokazao svoje realizatorske sposobnosti.

Moguće je priključenje momčadi još ponekog igrača, što i ne bi bilo čudno s obzirom na veličinu neretvanskog nogometnog bazena u usporedbi s recimo splitskim.

Uglavnom, trener Galov i igrači dočekat će u prvom prvenstvenom srazu 25. kolovoza, momčad Kamena. Zatim će otputovati u Hrvace, a potom dočekati Zmaja iz Blata. Prema riječima trenera Neretve, šest bodova iz spomenuta tri susreta bili bi sasvim dovoljan kapital za uspješan nastavak prvenstva.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWs

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije