Ostanimo u kontaktu

NK NERETVA - SEZONA 2016/17.

Neretvani startali u novu sezonu, Stipe Nikolić novi trener juniora

Objavljeno prije

NK Neretva - prvi trening za sezonu 2016/17.

Nogometaši NK Neretve su se danas odazvali treneru Goranu Galovu i započeli s pripremama za iduću, vrlo zahtjevnu, natjecateljsku sezonu. Prije samog treninga prigodnim govorom nogometašima se obratio predsjednik NK Neretve, Goran Komazin Meka, zaželio im je dobrodošlicu te govorio o ambicijama kluba u predstojećoj sezoni. Nakon predsjednika, prigodnim riječima nogometašima su se obratili i sportski direktor Mile Bebić, te voditelj Škole nogometa NK Neretva i dopredsjednik Upravnog odbora, Nino Šešelj, nakon čega ih je preuzeo trener Galov, i poveo u prvi novosezonski trening.

U prethodnoj sezoni naša Neretva je zauzela mjesto u sredini tablice, gdje se veći dio prvenstva mučila s bodovnim učinkom da bi u zadnjih deset kola uhvatila pravu formu i na vrijeme riješila pitanje opstanka i zauzela solidno 11. mjesto. Uz malo više sportske sreće početkom proljetnog dijela, gdje su se izgubili neki domaći bodovi, plasman je mogao biti i u gornjem dijelu ljestvice, što je i bio plan ljudi u upravnom odboru i stručnom stožeru kluba. No, što je tu je, klub je apsolvirao proteklu sezonu i okrenuo se nadolazećoj, u koju se ulazi s jasno zacrtanim smjernicama i ciljevima, kako rezultatskim tako i kadrovskim, financijskim i svim ostalim.

NK Neretva sa svojih 220 polaznika u školi nogometa, sa deset trenera razvrstanih u osam natjecateljskih kategorija, s preko 250 odigranih utakmica u jednoj natjecateljskoj sezoni i s preko 3000 sati trenažnog procesa, čini uvjerljivo najbrojniji i organizacijski najzahtjevniji sportski kolektiv u županiji i šire.

Raspored trenera po kategorijama:

  • SENIORI – GORAN GALOV
  • VRATARI – DINKO TERKEŠ
  • LIMAČI 2008/2009/2010 – LUKŠA VERAJA
  • PREDNATJECATELJI 2006/2007 – JOSIP RADIĆ
  • MLAĐI PIONIRI 2004/2005 – DAVOR MIOČ
  • PONIRI 2002/2003 – BARIŠA MAJIĆ
  • KADETI 2000/2001 – MATE BOROVAC
  • JUNIORI 1998/1999 – STIPE NIKOLIĆ
  • INDIVIDUALNI RAD – IVAN MATIĆ

Pored trenera, valja napomenuti i još dvojicu ljudi, bez kojih bi svakodnevno funkcioniranje kluba bilo puno teže i zahtjevnije. To su domar/ekonom Ivan Ćelić Išola i klupski maser Martino Sprčić.

Iz škole nogometa nam javljaju da su treninzi/pripreme za kategorije mlađih i starijih pionira, kadeta i juniora započele 11. srpnja, dok kategorije limača i prednatjecatelja počinju s radom 1. kolovoza.

Upisi za nove polaznike su svakim radnim danom u prostorijama kluba, a za informacije kontakt osobe su: Mladen Jakić, tajnik (098 243 713) i prof. Nino Šešelj,voditelj Škole nogometa (099 824 14 62).

U susret novoj natjecateljskoj sezoni trener Mario Galov ističe:

– S današnjim danom počeli smo s pripremama za predstojeću sezonu. Na prvo okupljanje odazvao se veći broj igrača. Okosnicu ekipe sačinjavat će uglavnom prošlogodišnji igrački kadar, nadopunjen nekim novim imenima. Zasada su to Aljoša Krstičević (Jadran LP) i Zvonimir Pavlović (Mladost Doboj Kakanj), a nadam se kako će još poneki pojedinac od igrača pristiglih na probu ispuniti očekivanja i svojom kvalitetom pojačati konkurenciju u momčadi. Moja su nastojanja i nastojanja Uprave kluba da se ekipa uz ozbiljan pristup, te kvalitetan i kontinuirani rad izbori za što bolji plasman, a samim time zadovolji navijače našeg nogometnog kluba.

Svakako da je jedno veliko osvježenje i dolazak Stipe Nikolića za trenera juniora, ovom prilikom nam je izjavio:

– Nakon sedam godina vratio sam se u Neretvu, na poziv Nina Šešelja da se malo uključim, pomognem, da uzmem te juniore i drago mi da je to upravo jedna generacija za koju smatram da je bila dobra, ali prošle godine malo i izgubljena. Rekao sam Ninu, prvi tim je ogledalo rada svakog kluba, a po meni odmah iza njih su to juniori, tako da ne može mi netko pričati o dobroj školi a da nemaju juniore. Ja mislim da će ti juniori za dva tri mjeseca biti ono što i jesu, jedni od boljih u Dalmaciji i rasadnik za prvi tim. Zato i postoje juniori, i to je ono osnovno, – rekao je novi trener juniora Nikolić te je izrazio bojazan dok se svi ne skupe, jer kako kaže, radi kvalitete treninga ne bi volio nekoga izgubiti, ali vjeruje da će nakon što se malo odmore, za koji dan tu biti svi.

Nino Šešelj, voditelj Škole nogometa NK Neretva i dopredsjednik Upravnog odbora nam je rekao:

– Kao što možete vidjeti već na prvom treningu seniora, u novu sezonu ulazimo s osvježenim igračkim kadrom i pojačanjima na nekoliko pozicija. I u ovu, kao i prethodne sezone, ulazimo s ambicijama koje smo zacrtali još prije tri godine, kad smo izabrani u UO kluba. Ambicije se vežu uz stogodišnjicu kluba i sve što radimo ide prema jednom cilju: NK Neretva drugoligaš u svojoj stogodišnjici. Za takav dugoročan cilj moraju, osim financija, postojati i drugi temelji, odnosno preduvjeti. Iz tog razloga smo veliku pozornost i pažnju posvetili generaciji 98/99, jer smatramo da će upravo oni biti nositelji zacrtanog cilja. Već prošlu sezonu su se uspjeli adaptirati i gotovo potpuno formirati kao igrači Luka Bubalo (1999) i Danijel Šutalo (1998), a u ovoj očekujemo iskorak u seniorskom nogometu kod još nekoliko mladića. Stoga smo angažirali iskusnog i za ovu osjetljivu kategoriju već mnogo puta dokazanog trenera, svima poznatog gosp. Stipu Nikolića. Pored njega, u klub se, na zadovoljstvo svih mladih vratara, vratio trener  Dinko Terkeš.  Osim njih, još prošle sezone smo uveli individualni rad, gdje smo angažirali ponajboljeg mladog trenera s ovog područja, Ivana Matića.
Bez obzira na odličan trenerski kadar i veliki broj polaznika kroz našu školu, za daljnji iskorak su nam potrebni kvalitetniji materijalni uvjeti rada. Ovdje, prije svega mislim na terene koje imamo na raspolaganju, koji već odavno ne udovoljavaju kapacitete kluba. Samo zahvaljujući UKS, još uvijek uspijevamo kvalitetno provoditi trenažni proces, u nadi da ćemo uskoro imati osvjetljen pomoćni teren, rekao je Šešelj.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije