Ostanimo u kontaktu

PRIMORAC PREPLIVAO NERETVU

Neretva doživjela težak poraz na domaćem terenu

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve doživjeli su posve zaslužen poraz od momčadi Primorca iz Biograda na svom terenu, 1:3 (0:0).

Tijekom utakmice gosti su imali terensku nadmoć, više su trčali i stvarali više prilika od kojih su samo tri iskoristili.

Neretva nije igrala dobro, prave prigode mogu se izbrojati na prste jedne ruke, a obrana je kod 1:1 dvaput grdno pogriješila pokazujući odsutnost potrebite pažnje i zajedništva u sprječavanju napada igrača Primorca.

Nakon početnog desetminutnog ispitivanja snaga u 10.minuti bilježimo dva dobra udarca igrača Primorca, ali i dvije odlične intervencije vratara Neretva, Brkića.

Priliku za goste propustio je Jurić u 17. minuti čiji je snažan udarac završio pokraj vrata Neretve, okušao se snažnim udarcem Kušeta u 25. minuti, ali je Brkić sjajno obranio. Isto je napravio u 38. minuti kada je zaustavio udarac Smokrovića.

Prvi je dio završio bez pogodaka, da bi u nastavku Primorac nastavio sa svojim načinom igranja, odnosno dominacijom.

Doduše, udarac napadača Neretve Lokina u 48. minuti zaustavio je vratar Primorca.

Zatim bilježimo promašaj napadača gostiju Maglice u 50. minuti, ali minutu kasnije (51), i vodstvo gostiju. S desne strane Primorčeva napada Smokrović je snažnim udarcem s desne strane iskosa pogodio Brkićevu mrežu za 0:1 !

U 56. minuti vidjeli smo odličnu reakciju Marića koji je iz poluokreta poravnao na 1:1.

Očekivala se pojačana napadačka aktivnost Neretve, ali do toga nije došlo. Već u 60. minuti Smokrović postiže svoj drugi gol snžanim volej-udarcem nakon opće neodlučnosti Neretvine obrane.

Bilo je to 1:2, a onda u 65. minuti Kušeta opet koristi  propuh u obrani Neretve i poentira za 1:3. Bio je to i konačan rezultat utakmice, ali i kraj nadanja da bi Neretva mogla makar do jednog boda.

Do kada će Neretva imati na saldu 5 bodova, iako je prošlo devet kola , ovisi o potezima uprave, struke i igrača odnosno o njihovim zajedničkim naporima.

ŽNK NERETVA ČEKA ODGOVORE

Još se točno ne zna hoće li ih biti četiri ili deset do kraja prvenstva

Objavljeno prije

Iako su tijela HNS-a odlučila nastaviti prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi za žene, pa se sukladno tomu nogometašice Neretve marljivo pripremaju za nastavak natjecanja, još se točno ne zna koliko će Neretva odigrati utakmica, hoće li ih biti četiri ili 10, hoće li igrati u  doigravanju za prvaka ili u ligi za ostanak…

Uprava kluba u subotu je HNS-u uputila nekoliko prijedloga (a i ostali klubovi) na koje će dobiti odgovore tek početkom sljedećega tjedna.

Naime, nemaju svi klubovi jednaka mišljenja tko će i kada i s kim igrati, pa je vrlo teško ulaziti u bilo kakve analize što će biti , ako i kada bude.

Do tada vrijedi spomenuti da se igračice Neretve marljivije nego ikada spremaju za novi izlazak na terene i za nove susrete s kolegicama iz drugih klubova.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije