Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

SPREMNO ČEKAJU POČETAK PRVENSTVA

Neretva će u novoj sezoni biti tvrd orah za svoje sportske protivnike

Objavljeno prije

Nogometaši Neretve već tjednima marljivo vježbaju za novo trećeligaško natjecanje u kojemu ne žele ponoviti stanje iz sezone 2019./20., kad su bili u vrlo nezgodnoj situaciji i u prigodi napuštanja trećeg stupnja natjecanja. Prekid natjecanja zbog epidemije korona virusa ”spasio” je Neretvu od mogućih problema, koji se , nadamo se, ne bi smjeli ponoviti.

Inače, od 2017.godine, poznati i priznati nogometni klub iz Metkovića doživio je previše turubulencija, od gašenja stare Neretve do osnivanja nove, zatim je uslijedio boravak u Županijskoj ligi u kojoj je osvojeno prvo mjesto, a povratak među trećeligaše bio je uspješan. Protekla sezona nije bila uspješna i to moraju priznati svi koji vole , bodre i pomažu voljeni klub.

I onda, desila se korona. Zbog brojnih nejasnoća i problema, Neretvu je napustilo čak 14 igrača. Evo i njihovih prezimena:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Šutalo (otišao u Neretvanac), Glibo (H.Dragovoljac), Pehar (?), Brečić (ONK Metković), Ajkunić (BiH), Hasinović (BiH), Radalj (?), Brumm (Zmaj Makarska), Krešić i Marić (Jadran LP), Crnov (?), Erjauc (Zmaj Makarska), Bubalo (Neretvanac) i Žgalin (?).

Uprava Neretve potrudila se privoliti nekolicinu novih igrača da dođu u klub.

Sveznalica 7400xXpx

To su Peko (povratnik iz Austrije), Rodin (Čapljina), Frane Jerković (povratnik iz Gusara), Zovko (Š.Brijeg), Mile Pehar, Ivan Raguž i Kešina.

Iz stare „garde“ ostali su Medić, Kozina, Sršen, Kuran, Medak, E. Raguž, a momčadi su priključeni mladi i talentirani igrači Čupić i Miličević koji će vjerojatno biti standardni članovi prve momčadi Neretve.

U gradu u kojemu živimo naslušali smo se raznih komentara o Neretvi, načinu rada, odlascima igrača i dolascima novih. Jedno je pitanje u svemu tomu dominantno, kako to, komentiraju ljudi, da iz nogometne škole (Akademije) već dulje vremena nema mladih igrača koji bi mogli konkurirati i za prvi sastav.

O tomu svatko ima svoje mišljenje, a notorno je da mladi igrači nakon srednje škole iz provincije oduvijek odlaze na studij ili u neke druge klubove koji su moćniji od Neretve.

Korona je pokazala i dokazala, a tako je svugdje, da igrači iz susjedne države zbog epidemioloških i drugih mjera ne mogu normalno trenirati i nastupati. Stoga treba razumjeti čelnike kluba koji nastoje voditi Neretvu na najbolji način, da im nije lako donositi dugoročne odluke koje se tiču klupske budućnosti.

Treba reći da je glavni trener i dalje Damir Borovac Kana, nekadašnji izvrsni nogometaš i danas trener, koji sa svojim pomoćnicima među kojima je i njegov prezimenjak Mate Borovac, maksimalno koristi svoje znanje i energiju kako bi Neretva bila uspješna.

Evo što nam je rekao o tijeku priprema i izgledima na početku prvenstva.

– Unatoč svim teškoćama, odlascima igrača, visokim temperaturama i virusu, nadam se da smo na pravom putu. Što se tiče utakmica, odigrali smo ih nekoliko i ja sam zadovoljan. U nedjelju nas čeka kup-utakmica s GOŠK-om u Dubrovniku i ja vam tvrdim da nismo bez izgleda. Dobro, pobijedili smo ih u prijateljskoj utakmicu tijekom pripremama, ali to nije jedini pokazatelj spremnosti ni naše ni njihove momčadi.

Nama su ranije otpali Bencun i Prskalo pa je trebalo slagati novu momčad. U novoj sezoni niti jedanom našem takmacu s nama neće biti lako. Imamo nekoliko iskusnijih igrača, ali i mlađih poput Čupića i Miličevića koji će biti u prvoj momčadi. Znam, možda nemamo dovoljan broj igrača i nadam se da će tijekom prijelaznog roka možda doći još netko, jer nema odgovarajućih zamjena za one koji su otišli, – rekao je Borovac.

Na otvaranju prvenstva trećeligaša, 29. kolovoza Neretva će gostovati kod Kamena u Ivanbegovini.

METKOVSKI PREMIJERLIGAŠ POJAČAO REDOVE

Kapetan Ribole, Danijel Papić potpisao za RK Metković Mehanika

Objavljeno prije

RK Metković Mehanika je pojačao svoje redove za nastavak prvenstva, potpisan je ugovor s pivotom Danijelom Papićem iz RK Ribole Kaštela.

Kako smo već pisali, niz negativnih rezultata Metković Mehanike nije došao sam od sebe, prvenstveno rezultat je to izostanka dva ključna igrača zbog ozljeda, Hrvoja Batinovića i Domagoja Grizelja. Vjerujemo da će se ovim pojačanjem metkovski premijerligaš vratiti na pobjedničke staze.

Tim povodom iz RK Metković Mehanika su objavili:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Veliko pojačanje za nastavak prvenstva.

Od danas je naše redove pojačao pivot Danijel Papić iz RK Ribole Kaštela. Danijel je ponikao u Akademiji Balić/Metličić, nakon toga nastavio je svoj rukometni put u RK Sesvetema te je zadnje dvije sezone kao kapetan momčadi predvodio ekipu Ribole Kaštela u premijer ligi.

Sveznalica 7400xXpx

Također Danijel je bio član Hrvatske reprezentacije kroz cijeli kadetski te juniorski staž pa ga se sa pravom smatra trenutno jednim od najtalentiranijih pivota u Hrvatskoj.
Dolaskom Danijela naš klub još jednom potvrđuje svoj put kojim želi ići u budućnosti.

Danijel dobrodošao i sretno!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije