Ostanimo u kontaktu

SPORTSKI OSVRT NAKON ZAVRŠENE POLUSEZONE

Natjecanja prekinuta, sportaši osim rukometaša miruju i čekaju nastavak

Objavljeno prije

Nitko ne pamti sličan rasplet sportskih natjecanja kakav se dogodio ove sezone, ne samo u dolini Neretve već i u svijetu, a iz svima znanih razloga, pojave pandemije korona virusa.

Sportske udruge u dolini Neretve s dosta su napora dočekale prekide natjecanja u nižim stupnjevima pa i u pojedinačnim sportovima, ali s nadom da će vrlo brzo opaki virus nestati te da će se ljudi vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Općenito, sportske udruge s neretvanskog područja uspješno su i unatoč spomenutim okolnostima dočekale zimsko razdoblje.

Analiziramo li postignuća u nogometnim sferama, prijatelji toga sporta ipak mogu biti zadovoljni.

Trećeligaš Neretva nije, kao ni ostali, nije odigrala posljednju utakmicu u prvom dijelu s momčadi Splita na svom terenu (nisu igrali ni ostali) pa je na kraju jeseni  zauzela 13. mjesto s osvojenih 18 bodova iz 15 utakmica. Na ukupne rezultate odrazio se nešto lošiji ulazak u natjecanje da bi zatim korona učinila svoje i odvela nogometaše u samoizolaciju. U nastavku natjecanja i pod kormilom novog trenera Ivana Bubala postignuti su bolji rezultati, a najvažnije je da se Neretva maknula s dna ljestvice.

Najuspješniji neretvanski predstavnik bio je Jadran LP koji je zadržao prvo mjesto s 31 bodom dok je Neretvanac bio treći s 27.

Početak proljetnog dijela prvenstva zakazan je za 22. veljače.

U Prvoj županijskoj ligi svoje navijače obradova je ONK Metković osvajanjem prvog mjesta s 25 bodova, tri više od drugoplasirane Croatie. Metkovci su u 10 utakmica ostvarili osam pobjeda, jedan poraz i jedan neodlučen ishod! Kapa dolje za upravu, stručni stožer na čelu s Tomislavom Plećašom i za igrače koji i dalje nastupaju pod geslom ”ekipa, a ne klub”, i koji vježbaju, druže se, i uživaju u pobjedama zajedno sa svojim navijačima.

Gusar iz Komina nije ponovio rezultate iz prethodnih sezona te će prezimiti na 8 mjestu s 10 bodova, a Maestral na desetom s 8 bodova.

Na listi najboljih strijelaca Županijske lige član ONK Metkovića Dragan Brečić je u samom vrhu sa šest pogodaka.

U Prvoj nogometnoj ligi za žene ŽNK Neretva, kao ni ostali, nije odigrala utakmicu s Viktorijom, ali je zadržala šesto mjesto s 9 bodova i gol razlikom -25. Pod vodstvom nove uprave i trenera Ante Markote igračice Neretve pružile su nekoliko vrlo dobrih igara s nadom da će uskoro prestati zdravstvena kriza u zemlji i svijetu, što bi im omogućilo još kvalitetnije pripreme za natjecanje.

RK Metković Mehanika još je u natjecateljskom ritmu, čeka je utakmica s Hrvatskim dragovoljcem u subotu.

U proteklim mjesecima došlo je formiranja nove uprave pa i novih formula u komuniciranju s javnosti imenovanjem glasnogovornice zbog čega se, nama se tako čini, novinari više i ne moraju truditi u svojim svakodnvenim zadaćama.

Tijekom prvenstva veći broj članova kluba boravio je u izolaciji ili samoizolaciji, neke utakmice nisu mogle biti odigrane, ali su i igrači i stručni stožer uspješno izdržali prisilne stanke i nastavili s utakmicama i uspjesima.

Trenutačno je metkovski prvoligaš na osmom mjestu s devet bodova. Taj broj mogao bi se već u subotu povećati na 11.

ŽRK Metković u Drugoj ligi nastavit će natjecanje u sljedećoj godini, s naznakom da mu predstoji odigravanje utakmice neodigrane utakmice s ŽRK Hoteli Makarska. Šest do sada osvojenih bodova i četvrto mjesto na ljestvici, najbolji su pokazatelj kvalitetnog rada i angažmana  uprave i mladih rukometašica.

Boćari Metkovića nastavit će natjecanje također sljedeće godine (vjerojatno u siječnju). Nalaze se u vrhu ljestvice gdje žele i ostati u nastojanju da se domognu Jedinstvene prve boćarske lige.

Tijekom godine na izmaku valja spomenuti (i pohvaliti) uspjehe veslača VK Neretvanski gusar, te uspjehe mlađih  kategorija sportaša i njihovih trenera u većini klubova.

A najveći uspjeh gradske uprave Metkovića u smislu osiguranja materijalnih uvjeta za rad, svakako su ulaganja u obnovu  i proširenje sportskih objekata, napose u energetsku i svaku drugu obnovu Gradske sportske dvorane.

I DALJE BEZ NOGOMETA U ŽUPANIJI

Treće ligaši i županijski ligaši još ne mogu na travnjake

Objavljeno prije

Autor

Foto ilustracija

Iako se očekivalo da će se 6. ožujka nastaviti natjecanje u 3. HNL, i u županijskim ligama, od toga nema ništa. HNS je tražio od Stožera CZ da se čim prije donese odluka o nastavku natjecanja za seniore, ali Stožer procjenjujući epidemiološko stanje nije ništa odgovorio.

U najboljem slučaju, do nastavka bi moglo doći 10. ožujka, kada bi se odigrale utakmice 17. kola, one koje su se trebale odigrati jesenas.

Ukoliko bi uslijedio nastavak, trebalo bi odigrati čak 18 prvenstvenih kola, što opet znači da bi se igralo i preko tjedna s ciljem da prvenstvo završi u drugom tjednu lipnja, neposredno uoči početka Europskog nogometnog prvenstva.

Uglavnom, klubovima, a napose trenerima nije lako. Tempirali su pripreme onako kako su godinama radili, ali prvenstvo ne počinje. Jasno je da je zdravlje naroda na prvom mjestu, iako se čovjek mora zapitati kako to da se drugoligaške nogometne utakmice mogu organizirati, a treće ligaške ne mogu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije