Ostanimo u kontaktu

MTB ZIMSKA LIGA U STANKOVCIMA

Na otvaranju 10 biciklista iz BK Metković – Marko Talajić najmlađi natjecatelj, Luka Volarević četvrti u svojoj kategoriji

Objavljeno prije

Foto: BK Metković

U nedjelju je u Stankovcima održan MTB maraton Stankovci 2017. Četvrtu godinu zaredom Biciklistički klub Aks organizira ovaj MTB maraton koji je i ujedno 1. kolo XC zimske lige Dalmacije. Stankovci su dosadašnjih godina bili utrka sa najvećim brojem natjecatelja na startu, pa će i ovogodišnju brojku od 207 natjecatelja biti teško nadmašiti. Domaćini su natjecateljima servirali 33 kilometra brze, ne preteške i dinamične staze, dok su kategorije U-16 i žene vozili skraćenu stazu od 28 kilometara. Pehar najbržeg i najspretnijeg natjecatelja u Stankovcima kući je ponio Ivica Mesarić (BBK Orlov krug) koji je stazu prošao u vremenu 1:12:44.

Lijepo je bilo vidjeti i veliki broj djece na startu, a posebno nam je drago što je dio ovogodišnjeg šušura u Stankovcima bio i naš devetogodišnji Marko Talajić koji je uspio ispedalat cijelu stazu i dobiti priznanje kao najmlađi natjecatelj koji je završio utrku. Još veću težinu  ovom postignuću daje činjenica da je ovo bio Markov prvi MTB maraton u životu.

Boje BK Metkovića osim Marka branilo je još 9 natjecatelja od kojih je najbliže medalji bio Luka Volarević Luše koji je ciljem prošao kao četvrti uz nezgodan pad. Da nije bilo pada Luka bi vjerojatno bio na postolju. Od ostalih žabaca još su nastupili Dalibor Talajić, Marko Zovko, Matko Medak, Alen Liković, Pero Primorac, Andreas Dominiković, Darijan Jović i Boško Oršulić.

Biciklistički klub Metković

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije