Ostanimo u kontaktu

MALO NAS JE AL' NAS IMA

Leon Pavlović briljira u dalekoj Norveškoj

Objavljeno prije

Rukomet, Pavlovic, Stryn Norveška

Foto: fjordingen.no

Bivši rukometaš RK Metković 1963 Leon Pavlović, koji je potom igrao i za RK Split, proživljava lijepe trenutke u dalekoj Norveškoj. Naime, Leon sada igra u norveškom Strynu i proteklog vikenda je pokupio ovacije kada je u ključnim trenucima svoj klub doveo do pobjede, kako piše Fjordingen.no.

Leon često postiže dobre rezultate, a igrao i za kinezioloski fakultet s kojim je izborio europsko i svjetsko prvenstvo. Valja napomenuti da s Leonom u Norveškoj trenutno igra i radi još jedan naš izvrsni golman, Ivan Karabatić. Momci su otišli daleko od svoje domovine s nadom da će ostvarit svoje ciljeve u radu i sportu i za sada im to jako dobro ide. Osim njih za ženski klub igraju i naše tri cure; Marija Kuran, Matea Lonac i Iva Borovac.

Također, u Norveškoj već treću sezonu igra još jedan mladi rukometaš iz Metkovića, Josip Vidović, koji igra za RK Arendal iz istoimenog grada, s kojim je dvije godine je bio prvak Norveške. Josip je igrao u RK Zagreb, RK Nexe, RK Split te RK Izviđač.

Piše: Dalibor Čutura / Metkovic NEWs

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije