Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

'NERETVA ISTRI'

Lađari UL sv. Ilija Metković spremni su za novu avanturu

Objavljeno prije

Foto UL Sv.Ilija Metković / Neretva Kotoru

Lađari Udruge lađara sv. Ilija Metković spremni su za još jednu avanturu nakon prošlogodišnje manifestacije „Neretva Kotoru“, prilikom koje smo odveslali rutu dugu 280 km od Metkovića do Kotora (Crna Gora) u svega četiri dana, u ovogodišnjem planu imamo odveslati rutu od Savudrije do Pule.

Na ovu manifestaciju naziva NERETVA ISTRI odlučili smo se već prošle godine jer želimo svake godine održati slične manifestacije, a sve sa ciljem promocije neretvanske lađe i naše tradicije, a želimo i pomicati svoje granice te upoznavati razne krajeve na način koji velika većina ljudi nikad neće moći.

U svemu ovome pomažu nam naši sponzori, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Posebna zahvala Udruzi lađara Neretve u velikoj logističkoj potpori na projektu Neretva – Istri , te Karlovačkom pivu, HEP-u i Hrvatskoj lutriji.

Također, i ove godine uz nas će biti plovilo HRM, i ovom prilikom im se posebno zahvaljujemo.

Program manifestacije planiran je tako da na put iz Metkovića krećemo u srijedu 27.4.2022. i tu večer smo u Rijeci gdje noćimo i razgledavamo grad. U četvrtak nastavljamo put do Savudrije, te u poslijepodnevnim satima veslamo rutu do Poreča duljine oko 34 km gdje imamo prigodan program. Petak je na rasporedu dionica Poreč – Rovinj, duljine oko 18 km, a u subotu je dionica Rovinj – Pula, duljine oko 36 km. Posljednji dan je u planu i veslanje kroz Nacionalni park Brijuni, što nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Nakon Brijuna, plovi se do Pule gdje će nas primiti gradonačelnik Pule i diretorica TZ Pula gdje će bit uručene i posebne zahvale. Podršku će nam dati i sudionici 18. Briona kupa regate – JK Delfin koji se taj dan održava u Puli. Navečer je druženje na manifestaciji Fešta od soljenje srdela u Fažani.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Povratak u Metković je u nedjelju, 1. 5. 2022.

Svaki dan ćemo izvještavati s naše manifestacije putem zainteresiranih medija i live prijenosom s naše FB stranice UL Sv.Ilija Metković.

Hvala svima na podršci!

UDRUGA LAĐARA SV.ILIJA METKOVIĆ
Predsjednik
Dalibor Obradović

PRVA, MOŽDA I PRESUDNA UTAKMICA

U nedjelju nogometaše Metkovića čeka novi izazov na putu prema 3.HNL

Objavljeno prije

Autor

Tko može zaboraviti slavlje nakon osvajanja naslova prvaka u Prvoj županijskoj ligi, tko može zaboraviti slavlje igrača ONK Metković prošle srijede nakon eliminacije Omladinca iz Vranjica u kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u 3.HNL jug?

Nitko, naravno, to ne može zaboraviti, kao ni „milijun problema“ u očekivanju početka kvalifikacija.

Srijeda je bila sretan dan za Metkovce, igrače, članove uprave, navijače i prijatelje nogometa u Metkoviću. Omladinac je pao u drugom dijelu utakmice, postigli su Ereš i Šutalo ukupno dva pogotka za poravnanje rezultata iz Vranjica (2:0), a onda su uslijedili udarci sa 11 metara i dvije čudesne obrane Bože Medića nakon kojih je nastao urnebes.

No, kako slavlje ne traje vječno, tako ni igrači Metkovića nisu došli u priliku za opuštanje. U nedjelju na svom terenu u prvoj utakmici (18,00h) finalnog okršaja s momčadi GOŠK-a iz Kaštela pokušat će svojim navijačima prirediti dobru igru, pobjedu i slavlje, uoči uzvrata u srijedu u Kaštelima.

Prema nekim mišljenjima Kaštelani bi mogli biti ozbiljni favoriti u srazu s Metkovcima. U njihovim redovima igraju nekadašnji igrači Hajduka Jozinović i Bušić, lani su (kao i Metković) igrali kvalifikacije ali je Zadar koji je eliminirao Metkovce, u konačnici bio bolji. O materijalnom statusu da se i ne govori.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ipak, igrači i stručno vodstvo Metkovića se neće unaprijed predati.

O svemu nešto više rekao nam je trener Tomislav Plećaš:

– Prvo, izražavam zadovoljstvo zbog naše pobjede u susretu s Omladincem i zahvaljujem se svim našim igračima i našim brojnim navijačima. Od njihova broja i podrške uvelike ovisi i konačan ishod utakmice s GOŠK-om iz Kaštela u nedjelju. Opet nećemo imati kompletnu momčad, ali ne ističemo „bijelu zastavu“. U redovima gostiju previše je igrača koji su igrali u prvoj ili drugoj HNL, iskusna su i snažna momčad i već godinama rastu. Međutim, i mi smo dvaput županijski prvaci te ćemo se truditi da unatoč svim već naglašenim problemima, dođemo do pobjede.-

Neumorni predsjednik kluba Ivica Kaleb dometnuo je:

– Nadam se da ćemo u nedjelju odigrati dosta bolje nego u prvom dijelu utakmice u srijedu. Ne bojimo se ničega, igramo doma, ali znamo da su gosti blagi favoriti. Na našem terenu dvije godine ne znamo za poraz pa ne znam zašto bi ga doživjeli u nedjelju. Nitko nam ne može zabraniti da se nadamo, imamo srce, znanje i energiju i sinergiju, o karakteru da ne govorim. Zahvalan sam našim prijateljima na potpori u srijedu i pozivam ih da u još većem broju dođu na naše igralište. Uvijek su bili naš 12-ti igrač pa će tako biti i u nedjelju. Ovaj finalni okršaj je tek sada pošteni sportski događaj, jer se natječu dva prvaka u županijskim ligama, ide prvak na prvaka…

Znamo se od prošlogodišnjih kvalifikacija, cijenimo naše goste, ali sportski motivi i znanje u našim redovima mogli bi nam donijeti još jedno veliko slavlje, – rekao je Kaleb.

I da, još je zahvalio (i pohvalio) RK Metković Mehanici, novom članu Premijer lige za podršku prije i tijekom utakmice s Omladincem. Predstavnici novog premijer ligaša spojili su prije početka utakmice znakovlje rukometnog kluba i ONK Metković, a na transparentima u blizini pisalo je :“Desna strana mi smo s vama, dva smo lista ista grana .“

Bravo za jedne i druge, bravo za sportsku podršku i suradnju dva sportska kluba iz našega grada.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije