Ostanimo u kontaktu

1. HKRL (2002. i ML.)

Kadetkinje ŽRK Metković podjelom prvog mjesta završile kvalifikacije za završnicu Državne lige

Objavljeno prije

Zadnjim utakmicama danas u Makarskoj kadetkinje ŽRK Metković završile su kvalifikacije za završnicu Državnog prvenstva, diobom prvog mjesta s po 12 bodova, kao i ŽRK Split 2010. i Trogir 58. Iz regije Jug na Završnicu se još kao četveroplasirana ekipa plasirala Makarska.

Djevojke su već ranije osigurale Završnicu te su današnje dvije utakmice odigrale za prestiž, profesionalno i sportski. Naime prvu utakmicu su pobijedile Makarsku, kojima bi i remi osiguravao plasman na završnicu, na kraju Makaranke su taj bod u uzbudljivoj utakmici, morale potražiti i dobiti protiv izravnog konkurenta RK Dalmatinke ( što im je po isteku vremena iz sedmerca i uspjelo rezultatom 18:18).

ŽRK Metković je susret otvorio vodstvom 3:0, ne dozvoljavajući Makarskoj nikakvu prijetnju. Najveća razlika je bila 18:9, da bi pred kraj domaće igračice ipak uspjele ublažiti poraz.

Drugu utakmicu su djevojke pobijedile rutinski i tako na najbolji način završile natjecanje u 1. Hrvatskoj kadetskoj rukometnoj ligi – Jug.

Završnica prvenstva Hrvatske za kadetkinje, održati će se 5/8.03., u Poreču na kojem će nastupiti 12 najboljih ekipa u Hrvatskoj ovog godišta.

H. Makarska – ŽRK METKOVIĆ 19:23 (7:10)

ŽRK METKOVIĆ; Marijeta Prnjić(GK), Martina Družijanić, Nina Dodig, Radojka Volarević, Petra Obšivač 8 (3), Nina Jerković, Karla Galov, Marta Vidović, Petra Gustin 3, Antonela Srna 4 (1), Jelena Vidović (GK), Barbara Dropuljić 1, Rita Šiljeg, Iva Bule 7, Sara Vatović, Lucija Družijanić.

ŽRK METKOVIĆ – RK Imota 19:11  (14: 6)

ŽRK METKOVIĆ; Marijeta Prnjić(GK), Martaina Družijanić, Nina Dodig 3 (1), Radojka Volarević, Petra Obšivač 1, Nina Jerković 1, Karla Galov1, Marta Vidović 2, Petra Gustin 2 , Antonela Srna 2, Jelena Vidović (GK), Barbara Dropuljić1, Rita Šiljeg 3, Iva Bule, Sara Vatović 4 (1), Lucija Družijanić.

TRENER: Jerko Jere Alujević

ŽENSKI NOGOMET

Neretva u Ligi za ostanak u nedjelju igra s Lepoglavom

Objavljeno prije

Standardni član ženskog nogometnog prvoligaškog društva, Neretva iz Metkovića nije uspjela u nastavku prvenstva osigurati igranje u Ligi za prvaka, već će od nedjelje sudjelovati u natjecanju u Ligi za ostanak!

Neretvi je malo nedostajalo da se bori s Osijekom, Splitom i Agramom za prvo mjesto, ali isto tako ni nastupi u Ligi za ostanak ne bi trebali predstavljati veće probleme koji bi mogli prouzročiti određene nove okolnosti.

I da ne duljimo, Neretva će u nedjelju s početkom u 18 sati i 30 minuta igrati s Lepoglavom kao gost, s ekipom koja je posljednja na ljestvici sa samo 4 osovojena boda, a onda slijede susreti s ostalim takmacima.

Neretvanke će na put krenuti u subotu s ciljem da u nedjelju pobijede ili osvoje jedan bod. Naime, Neretva je peta na ljestvici, potrebna joj je samo jedna pobjeda kod kuće da bez problema zadrži status prvoligaša.

O stanju u klubu i očekivanjima više nam je rekao trener Duško Mijoč:

– Mi uvijek idemo na pobjedu, optimistički gledamo na svaku utakmicu pa se nadam da u sudaru s Lepoglavom možemo do jednog ili dva boda. Uopće na strahujem za našu budućnost, imamo puno mladih igračica koje je u sljedećoj sezoni pokazati što znaju i mogu. Za utakmicu s Lepoglavom opet nećemo biti kompletni, ali se nadam da će igračice koje budu igrale dati svoj maksimum. Ja vjerujem u njihove sposobnosti i rezultate njihova rada i ne bojim se za naše sutra, – istaknuo je trener naših prvoligašica.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije