Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

NOGOMET

Iz malih sredina igrači odlaze, a za kvalitene igre klubova trebaju igrači iz drugih sredina

Objavljeno prije

nogomet, sport, lopta

Često se u medijima lamentira o odlascima mladih igrača iz, recimo, jednog Hajduka ili Dinama te o dovođenju (kupovini) igrača iz drugih sredina. Bez obzira na razna mišljenja, tu je sve jasno jer se radi o profesionalnim klubovima kojima za uspjehe trebaju znalci i iskusni nogometaši, iako se često događaju krive procjene pa skupi igrači za jednu sezonu odigraju 200 ili 300 minuta.

A kako je u malim klubovima duge tradicije poput NK Neretve?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U njoj i u drugim klubovima postoje nogogometne škole za razne uzraste djece s kojima rade stručni treneri. Međutim, u gradu poput Metkovića , mladi i daroviti nakon završetka srednje škole odlaze na studij ili pronalaze posao u drugim sredinama gdje rade i igraju. Neki su uplovili u profesionalne vode (Ljubičić, Obšivač, Petković, Ćuže…) kako bi i financijski oplodili svoje nogometno znanje. Za prodor u viši stupanj natjecanja ili zbog zadržavanja kvalitete momčadi koja će se ravnopravno nositi s ostalim takmacima, a u nedostatku vlastitog igračkog kadra klubovi posežu za pojačanjima iz drugih sredina. Oduvijek je Neretva imala u momčadi igrače iz Mostara ili Hercegovine (Alajbegović, Kordić, Novak, Drocić, Jakirovići, Glogovac, Margeta, Hodžić, Vasilj i da dalje ne nabrajamo),a li su u našem klubu igrali i jedan Luka Bonačić, Ivica Matković, Vladimir Smolčić i mnogi drugi igrači iz Hajduka ili Dalmacije.

Zapravo, radilo se o igračima iz tri nogometne škole i mora se priznati da je momčad Neretve igrala dosta dobro upravo zahvaljujući raznovrsnosti u načinu igranja igrača iz spomenutih podneblja. Danas kada nema dostatno financijskih sredstava, a posebice ovih dana pojedini analitičari znaju reći da Neretvi za natjecanje u 3. HNL ne trebaju igrači sa strane, što ne može biti točno. Na treninzima ima nekoliko novih igrača (neslužbeno: Zelenika, Čavar, Glibota…), a neki će sigurno ostati i biti oslonac momčad uz postojeći igrački kadar.

Uostalom, pojačanja stižu u sve klubove istog stupnja natjecanja, samo što je lakše onima koji su bliže Splitu pa uvijek mogu dobiti potentne mlade ili iskusnije igrače koji su prošli i prvoligaška natjecanja.

Na stručnom stožeru i upravi Neretve je odgovorna zadaća odabrati i ostaviti one koji će pomoći i koji će biti prava pojačanja.

Slično je u prošlosti bilo s rukometnim klubom, a tako je i danas. Na svu sreću sportski bazen Čapljine ili Mostara nije daleko, pa igrači iz tog podneblja daju velik doprinos održanju rukometne tradicije ( Karačić,Bošković, Cvitanović, Bartolović..).

I ŽNK Neretva svoja pojačanja i članove ekipe mora tražiti u susjedstvu kako bi se ravnopravno nosila s ostalima.

Sigurno je jedno, da u Metkoviću ima dovoljno radnih mjesta odlazilo bi manje mladih igrača, a završeni studenti vraćali bi se u svoj grad.

Stanje je ipak drukčije, pa nije stoga neobično da klubovi u granicama svojih mogućnosti angažiraju kvalitetna pojačanja za natjecateljske sezone.

Piše: Pero Jakić /Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije