Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Hrvatska je izgubila, ali nije razočarala

Objavljeno prije

Rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je startu EP u Mađarskoj od reprezentacije Francuske , 27:22 !

Pobjednički sastav bio je bolji, pobjedi nema zamjerke, a našima sve pohvale za nastojanje, borbenost, i pokazano znanje, unatoč ne igranju Duvnjaka, Cindrića i Pešića.

Francuzi su imali stalnu prednost, naši su se približavali na dva gola zaostatka ali više nisu mogli.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Možda je bila presudna 48.minuta kada su isključena čak tri hrvatska igrača, uz napomenu da je Mandić dobio crveni i „plavi karton“ koji služi kao najava novih sankcija.

Francuzi su znalački priveli utakmicu kraju i pobijedili, ne po prvi put.

Međutim, u toj spornoj 48.minuti naši su navijači burno negodovali zbog odluka sudaca, čije je suđenje komentirao proslavljeni Petar Metličić.

Nakon utakmice Nikola Karabatić ovako je zborio :

-Meni je atmosfera bila odlična, svjesni smo da je lokacija odigravanja jako blizu Srbije i Hrvatske i da ima puno navijača. Pogodili su nas s par boca i upaljača, sve me to podsjetilo na utakmice na Balkanu -.

Svima je poznato da riječ Balkan ima geografsko i geopolitičko određenje, ali su kroz povijest mnogi sa europskog Zapada Balkan smatrali zaostalim, i neciviliziranim prostorom. Pa je tako i jedan vrhunski sportaš čiji je otac Branko, nekada i vratar RK Mehanike, rođen u Trogiru, dakle na Balkanu, zanemario povijesne okolnosti, brojne ratove, siromaštvo i sve ostale atribute koji se odnose na Balkan da bi zaključio kako ga događaji na utakmici Hrvatska-Francuska podsjećaju na utakmice na Balkanu !

Karabatić nije ništa rekao o događajima koji su prethodili njegovoj izjavi, ali jednom svjetski poznatom sportašu ne priliči takvo podsjećanje na događaje koje ne spominje.

Nikoli Karabatiću bilo bi pametnije da analizira igru, svoje i suparničke momčadi , i da se na bavi asocijacijama koje ne pridonose sportskom i svakom drugom zbližavanju naroda i kultura.

Na kraju, Hrvatsku čeka teška utakmica sutra sa Srbijom koja je pobijedila Ukrajinu.

Naši jednostavno moraju pobijediti žele li u drugi krug. Svi su naši igrači spremni za taj susret, pa i naši Metkovci Čupić, Srna i Čupić.

EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Hrvatski rukometaši već su postigli uspjeh, bez obzira na to kako će biti u nastavku

Objavljeno prije

Autor

U drugi krug EP iz skupine C odlaze Francuska koja prenosi dva boda i Hrvatska koja ne prenosi bodove. Naši će 20.siječnja igrati s Crnom Gorom koja je iznenadila i eliminirala Sloveniju, zatim igraju s Danskom itd.

Hrvatska je porazila Srbiju i Ukrajinu (13 golova razlike), a Francuzi imaju tri pobjede.

S obzirom na sve probleme , opće i momčadske , da naši i ne uspiju u nastavku prvenstva nitko ne može zamjeriti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

I mladi i veterani koji su pozivani zbog novonastalih problema lavovski su se borili za boje svoje zemlje i ne slažemo se bilo čijim i bilo kojim analizama tko je od naših reprezentativaca mogao odigrati bolje.

Mnogi iz svijeta sporta i rukometa posebno smatraju da je EP posve neregularno, a naš izbornik i igrači o tomu šute i preko noći formiraju i momčad i taktiku. Stoga ne treba sumnjati u buduće nastupe na kojima će , u to smo sigurni, pokazati sve dvoje sportske i domoljubne vrijednosti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije