Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U-20

HRVATSKA – CRNA GORA

Objavljeno prije

nogomet

U finalu regionalne lige U-20 u srijedu 29. svibnja u 17:00 sati, na stadionu Iza vage u Metkoviću sastaju se mlade nogometne reprezentacije Hrvatske i Crne Gore.

Izbornik Niko Kovač odabrao je igrače s kojima će se suprotstaviti Crnoj Gori, te selekciji Portugala u prijateljskoj utakmici 2. lipnja u Rio Maioru.

Za prvu jedanaestoricu kandidiraju:

Dominik Picak (Lokomotiva), Matej Delač (Inter), Šime Vrsaljko (Dinamo), Mato Miloš (posudba u NK Cibalia), Niko Datković (Rijeka), Dario Župarić (Cibalia), Igor Bubnjić (Slaven Belupo), Matej Mitrović (Cibalia), Josip Čalušić (Dinamo), Karlo Bručić (Lokomotiva), Filip Mrzljak (Lokomotiva), Josip Radošević (Napoli), Mario Šitum (Lokomotiva), Antonio Jakoliš (Hajduk), Mijo Caktaš (Hajduk), Hrvoje Miličević (Zrinjski), Marcelo Brozović (Dinamo), Luka Begonja (Zadar), Ante Rebić (Split), Mislav Oršić (Inter), Marko Livaja (Atalanta), Antonini Čulina (Rijeka).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mislim da su momci dosta iscrpljeni što se tiče cijele sezone, međutim, pokušavamo momke sad malo osvježiti da dođe do svježine. Nadam se da će sutra biti jedno dobro izdanje s naše strane, jer ipak igramo ovdje na domaćem terenu. Ovo je finale regionalnog kupa i mi normalno želimo osvojiti tu malu titulu, a što se tiče daljnjeg, nakon ovog sutrašnjeg dvoboja idemo put Zagreba, jer u subotu putujemo prema Portugalu, gdje u nedjelju, 2. 6. igramo prijateljsku utakmicu protiv Portugala, nakon koje svi momci idu na zasluženi odmor.  – kazao je Niko Kovač, izbornik Hrvatske.

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/05/Niko-Kovac.mp3″ width=”640″]

Što se tiče moje selekcije to je jedna perspektivna selekcija, i tu ima puno mladih igrača. Sad u ovoj selekciji igraju ’92. godišta, imamo puno igrača sa čak ’94. i ’95., tako da smo napravili jednu perspektivnu ekipu koja će dati rezultate, one krajnje, a to su, samom kvalitetom koju imaju, i perspektivom, da konkuriraju za selekciju. Vjerujem da će biti sutra spremni i motivirani da odigraju dobro utakmicu, vjerojatno je to i njihova želja, jer kažem, počinjemo 11.6. da igramo prvu kvalifikacijsku utakmicu, i sigurno da oni moraju da odigraju dobro motivirano da bi se i meni dokazali da su oni ti igrači koji će igrati u kvalifikaciji.  – Dušan Vlaisavljević, izbornik Crne Gore.

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/05/Dusan-Vlaisavljevic.mp3″ width=”640″]

Hrvatska mlada reprezentacija 13. kolovoza započinje kvalifikacijski put prema Europskom prvenstvu 2015. gostovanjem kod Lihtenštajna, a u skupini 5 suparnici će joj biti još: Švicarska, Ukrajina i Latvija.

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije