Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OSVRT NA KRAJU

Gotovo sve sportske udruge u Metkoviću imale su iznimno uspješnu natjecateljsku sezonu

Objavljeno prije

U sportskom Metkoviću ponekad se mogu čuti i prijekori upućeni sportskim udrugama zbog slabijih rezultata ili određenih planova za budućnost. Neka, i to je dobro, ukoliko prijekori u sebi sadrže i određene naputke kako riješiti probleme.

Ipak, iz nas je vrlo uspješna sportska sezona za gotovo sve sportske udruge. RK Metković Mehanika uspjela se nakon dugih 13 godina plasirati u Premijer ligu Hrvatske, zahvaljujući znanju i trudu igrača, članova uprave i podupirućih pojedinaca i ostalih subjekata, prije svega gradske uprave.

Uprava trenutačno radi na okupljanju igrača koji bi mogli pripomoći u zadržavanju stečenog statusa, s naznakom da se ne zanemaruje ni domaći rukometni „rasadnik“.

ONK Metković je kao dvostruki osvajač naslova prvaka u Prvoj županijskoj ligi, i ove godine sudjelovao u kvalifikacijama za ulazak u 3.HNL jug (novi ustroj natjecanja),ali je GOŠK iz Kaštel Gomilice u konačnici bio bolji. Ono što ne treba zaboraviti svakako je vrlo dobra organizacija rada u toj udruzi, zajedništvo igrača, uprave i navijača, nadarenost igrača, i odličan  rad stručnog stožera.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nogometaši Neretve odradili su sezonu s iznimno visokom razinom odgovornosti, zajedno sa svojim trenerima, osvojili su peto mjesto u 3.HNL jug, ali dalje nisu mogli ili su se pred njima ispriječili neki drugi razlozi. Ostavili su vrlo dobar dojam, i njih je krasilo zajedništvo i velika želja za uspjehom.

Bez obzira na novi (stari) status, čelnici kluba svakako će nastojati sačuvati jezgro momčadi i na vrijeme formirati momčad za nove izazove.

Kad smo kod nogometa, treba reći da je ŽNK Neretva nakon najgore prvoligaške sezone morala napustiti taj rang i preseliti u drugu ligu. Treba vjerovati da će drugoligaška godina biti vrijeme stabilizacije i dobrih rezultata koji bi uvjetovali povratak u Prvu ligu za godinu ili dvije.

Rukometašice Metkovića u drugoj ligi bile su zajedno s upravom i trenerima marljive, srčane, i motivirane za nove uspjehe. Ostvarile su vrlo dobar plasman, i nastavit će raditi, ali i proslaviti 50 godina od osnivanja ŽRK Razvitak (danas Metković).

Boćari Metkovića također su uspješno završili sezonu i zadržali prvoligaški status. Na početku ih nisu „poljubili“ rezultati, ali su na vrijeme reagirali i uspjeli u svojim  nakanama.

Dobro organizirani i vođeni, veslači Neretvanskog gusara ostvarili su vrlo dobre rezultata na regatama i drugim natjecanjima. Najvažnije je da je klub na stabilnim nogama i da se možemo nadati novim uspjesima.

A što su tek napravili članovi dva karate kluba, „Metković“ i „Knez Domagoj“ ?

Ne samo da su na svim domaćim i međunarodnim natjecanjima osvajali medalje najvećeg sjaja, već su zainteresirali velik broj djece koja su odlučila vježbati, natjecati se i napredovati . Treba pohvaliti i „ sportske akademije“, odnosno udruge koje okupljaju učenike, rukometaše, rukometašice, nogometaše i nogometašice, veslače i veslačice, i sve ostale. I oni na brojnim natjecanjima dobivaju zaslužena priznanja i pokale, a sve skupa jako je dobro za odrastanje mladih i nastavak njihova vježbanja u starijim uzrastima.

Tu su naravno i biciklisti, atletičari i šahisti.

Uspjesi naših sportašica i sportaša jasno ukazuju da su klubovi sve  bolje organizirani , ali ukazuju i na brigu lokalne zajednice o sportu i sportašima. Ne zaboravimo što je sve napravljeno za poboljšanje uvjeta rada sportaša. Uređena je sportska dvorana, stigla je umjetna trava, tu je i rasvjeta, uređena su gledališta i svlačionice…

Sve su to temelji za neke nove, još uspješnije sezone.

BK METKOVIĆ - BK BISTON

Ljubitelji boćanja dolaze na svoje, u Boćarski dom Metković stiže dvostruki prvak Hrvatske

Boćari Metkovića zahvaljuju vjernoj publici koja ih je prošlog vikenda bodrila do pobjede te ih pozivaju i ove subote kada u Metković stiže dvostruki prvak Hrvatske

Objavljeno prije

Ljubitelji boćanja dolaze na svoje, u sklopu 8. kola boćarske Super lige Hrvatske u subotu u Boćarski dom Metković stiže BK Biston.

Ekipa iz Baške Vode je dvije godine za redom prvak Hrvatske i u Metković stiže predvođena svjetskim prvacima braćom Marinom i Perom Ćubela. Ali i naše ‘momke’ se nešto pita, stoga vjerujemo da je pred nama prava poslastica za ljubitelje boćanja.

Biston je trenutno na drugoj poziciji prvenstvene tablice sa uknjiženih 15 bodova, dok je Metković na četvrtoj sa 12 bodova. Ukratko, ako boćari Metkovića pobijede u ovom susretu tada će se bodovno izjednačit s Bistonom.

Boćari Metkovića, ovom prilikom prije svega zahvaljuju vjernoj publici koja ih je prošlog vikenda bodrila do pobjede u susretu s Istrijanima te ih pozivaju i ove subote da ih podrže u što većem broju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Boćarski dom Metković, subota, 4. veljače u 15 sati.

Tablica boćarske Super lige Hrvatske, nakon 7. kola

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije