Ostanimo u kontaktu

KARATE KLUB METKOVIĆ

Dva zlata i tri srebra s prvog kola otvorene karate lige Hercegovina 2020.

Objavljeno prije

Danas je Karate klub Metković nastupio na I. kolu otvorene karate lige Hercegovine 2020. sa šest natjecatelja i osvojili sljedeće medalje u borbama:

ZLATO:
NERA GRLJUŠIĆ, zlato u kategoriji djevojčice 10,11 godina +44 kg,
ANTE LEONTIĆ, zlato, dječaci 10,11 godina +45 kg

SREBRO:
KATJA JERKOVIĆ , djevojčice 12,13 godina
– 40 kg
ANJA POKRAJAC, djevojčice 10,11 godina
– 36 kg
KARLA PEZIĆ, djevojčice 12,13 godina -50 kg

Nastupio je još ŽDERIĆ DUJE, dječaci 10, 11 godina +45 kg, iako je borbu odradio dobro danas je izostalo malo sportske sreće za medalju.

Karate klub Metković zahvaljuje trenerima iz KK Cro-Herca na vođenju natjecatelja.

Čestitamo natjecateljima i trenerima!

Izvor: Karate klub Metković

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije