Ostanimo u kontaktu

POVIJESNI DOGAĐAJ

Danas na igralištu Neretve sportski događaj za pamćenje, ONK Metković traži prolaz u 3.HNL jug

Objavljeno prije

Danas u 18 sati na igralištu Neretve u Metkoviću na programu je događaj od posebnog značaja za nogomet u Metkoviću, dolini Neretve i za područje Dubrovačko-neretvanske županije, pa stoga uzimamo „ovlasti“ upozoriti sve prijatelje nogometa da ne zaborave nazočiti, ukoliko im to njihove mogućnosti dopuštaju.

Naime, ONK Metković kao prvak 1.ŽNL Dubrovačko-neretvanske, u prvom kvalifikacijskom susretu s momčadi nekadašnjeg prvoligaša Zadra, pokušat će prije svega odvagati svoje trenutačne mogućnosti, a potom ostvariti rezultat s kojim bi igrači Metkovića mogli s ponosom putovati na uzvrat u Zadar, sljedeće srijede.

Prema prosudbama poznavatelja nogometa, Zadrani su u blagoj prednosti favorita, ali to ne znači da će igrači Metkovića biti inferiorni, kako u prvom tako i u drugom srazu.

Jest da Zadar ima svoj plan oporavka i vraćanja na stare staze slave, ali je Metković u Prvoj županijskoj ligi dokazao da se radi o snažnoj momčad, ili kako u klubu kažu: „Ekipa, a ne klub“.!

U Metkoviću je znano kako se radi u tom klubu čiji igrači , uprava i navijači čine jedinstvenu snagu i ozračje puno optimizma. U najavama prije utakmice nitko iz redova Metkovića nije rekao da će deklasirati momčad Zadra, da će biti : dat ćemo 150 posto, ginut ćemo na terenu, skupit ćemo glave, i tome slično.

Ne, rekli su samo da će igrati, da je to za njih finale sezone, da će se sukladno svojim mogućnostima suprotstaviti ozbiljnom takmacu i da će učiniti sve kako bi navijači i prijatelji nogometa bili zadovoljni prije uzvrata u Zadru.

Jer, ako jedan Dragan Brečić jedinstveni nogometni proizvod u dolini Neretve kaže da će i u 39.godini života, a nakon 22 seniorske sezone na terenu dati sve od sebe, što se tu može dodati, pitamo se ?

O vrataru Mariu Batinoviću, njegovom prezimenjaku Duji, zatim Duji Medaku, Mijoču, Draganu i Roku Brečiću, Borovcima, Jelčićima, Plećašima  i svima ostalima, prijatelji nogometa sve znaju. U nedjeljno predvečerje oni će svojim nogometnim znanjem, ljudskošću, i sportskim čežnjama pokušati ostvariti svoje sportske ciljeve.

Bio bi sportski grijeh ne podržati ih u tim nastojanjima.

Ekipa, a ne klub!

RUKOMET

Sin slavnog Slavka, Ivan Goluža potpisao za Metković Mehaniku

Objavljeno prije

Ostalo je još svega 13 dana do početka priprema metkovskih prvotimaca. U klubu kao i posljednjih skoro godinu dana stalno se nešto radi, ovog puta živo je pred dolazak sina našeg najtrofejnijeg rukometaša. Naravno, riječ je o sinu našeg igrača, kapetana, olimpijca i izbornika Slavke Goluže.

Ivan je osamnastogodišnjak potekao iz RK Zagreba, kako voli reći na njegovom rukometnom putu neizbježan je Metković te smatra kako je upravo naš klub najbolji izbor u Hrvatskoj za mladog igrača.

– Prepoznao sam viziju kluba i odlučio da je to najbolja situacija za profiliranje mene kao igrača. Metković je klub u kojem se osjećam kao doma, što i jesam. Nadam se da ću opravdati očekivanja trenera i publike. Dolazim sa voljom i željom za napretkom i siguran sam da ću se boriti za svaku minutu. Posljednjih tjedana za vrijeme ljetne stanke sam u razgovorima sa trenerom i obzirom na dobru komunikaciju s njim ne mislim da se i u ekipi necu dobro snaći, – izjavio je Ivan.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije