Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RAZGOVARALI SMO S LAĐARIMA ZAGREBA

Atmosfera u ekipi je fantastična, osjeti se homogenost, ljubav prema ovom ‘sportu’, odricanje, ponos, i rad!

Objavljeno prije

Razgovarali smo s momcima iz Udruge lađara Zagreb, koji već nekoliko godina požrtvovno vježbaju i jedni su od pretendenata za Veliki štit kneza Domagoja na predstojećem Maratonu lađa na Neretvi. Petar Brljević predstavio nam je ekipu Zagreba.

Prije svega, otkud tolika strast za Neretvom i Maratonom lađa?

– Većina naših članova koji potječu iz Neretve, dok su živjeli dolje veslali su Maraton lađa za razno-razne ekipe kao što su Škrapa Momići, Prud, Šarić Struga, Veterani IV. gardijske brigade, Vid, Vrgorac i sl., tako da je strast prema veslanju postojala daleko prije osnutka udruge lađara Zagreb. Kada smo osnovali ekipu ta se strast nastavila i još više rasplamsala vođena zajedništvom, prijateljstvom.

Prisutni ste, vježbate.. u samom vrhu ste na mini-maratonima i lokalnim kupovima?

– Da kroz naše djelovanje u ove četiri godine konstantno smo prisutni u vrhu, bilo na kupovima ili Maratonu lađa, što nam je povrat za uloženi trud.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Tko sve sačinjava ekipu lađara Zagreba, red je da predstavimo te momke?

– Ekipu čine: Veselko Galić, Ivan Obad, Zordan Erdec, Marin Parmać, Petar Brljević, Boško Šutalo, Matija Rakić, Ivan Perleta, Marko Popović, Luka Obradović, Lucijano Kežić, Karlo Odak, Antonio Martić, Dominik Tepeš Rafaj, Karlo Bilas, Leon Dragović, Dario Valter, Toni Žderić, Jakov Kuran, Ivo Kutleša, Ante Čamber, Martin Oreč, Ivan Švec, Mario Obradović, Juraj Peraica i trener Josip Kaurin.

Sveznalica 7400xXpx

Gdje sve vježbate, tko vas vodi, i kako održavate kondiciju?

– Zimske pripreme odrađujemo u jednoj školskoj dvorani koju taj period uzimamo u najam, te trčanje po Jarunu, a u vrijeme kad je korona harala bili smo prisiljeni vježbati svatko za sebe kod kuće po programu trenera Josipa Kaurina. Zatim u travnju izlazimo na jezero Jarun gdje odrađujemo vodeni dio priprema. Treninzi su 4 puta tjedno što je i dosta naporno fizički te organizacijski ali sve se može kadi imate volje.

Pored velikog truda i odricanja, veslanje Maratona iziskuje i određena financijska sredstva. Tko vam je tu najveća potpora?

– Da. Od samog početka po pitanju financija nismo dobro stali, institucije na lokalnoj-područnoj razini nisu bile baš zainteresirane za nas pa nam je ostalo da zasučemo rukave i krenemo se boriti sami. Uveli smo članarinu od 200kn/mj. i usudio bih se reći da smo jedina ekipa koja djeluje na taj način. S vremenom kako se bližio Maraton lađa prepoznali su nas i određeni sponzori te bi se tako pokrivali iz godine u godinu. Ove godine bih se posebno zahvalio našim sponzorima a oni su: CSG – concept solutions group, Flow Lab, NATUREL, PAN-PEK, Hrvatska obrtnička komora, Karlovačko, Pekara DUBRAVICA, DATASHIFT, Jasenska d.o.o. i Antonio Volarević.

Kakva je atmosfera u ekipi? Izašla je i himna, što znači da pretendirate za Veliki štit kneza Domagoja? Vjerujemo da to i nije neka tajna.

– Atmosfera u ekipi je blago rečeno fantastična, osjeti se homogenost, ljubav prema ovom “sportu”, odricanje, ponos, i rad. Što se tiče himne, da, izišla je ove godine. Pjesmu je napisao Ivica Brnas a glazbu i aranžman Dragan Brnas. Na taj projekt smo posebno ponosni jer će zauvijek ostati opjevano ono čim se mi trenutno zadnjih četiri godine kao udruga lađara Zagreb bavimo. Htio bih spomenuti da himne ne bi bilo bez pomoći našoj udruzi dragih ljudi, gospođe Tatjane Dragović i gospodina Vedrana Balića, koji su pokrovitelji iste. Za Veliki štit pretendiramo, jer kad se odričete 10 mjeseci za jedan dan onda vam fokus mora biti na pobjedu te štit kneza Domagoja.

I za kraj, svojim nastupima stekli ste brojne simpatizere, kako u dolini Neretve, tako i šire. Želite im sto poručiti?

– Da. Stvarno smo u zadnjih četiri godine, te otkako se Maraton lađa prenosi na HRT-u, stekli brojne simpatizere širom Lijepe naše, na što smo neopisivo ponosni. Poručio bi im da nas 13. kolovoza podrže u velikom broju, kako na Neretvi tako i ispred malih ekrana, a mi ćemo vratit na najbolji mogući način.

Petre hvala vam na izdvojenom vremenu, a cijeloj ekipi želimo puno uspjeha na predstojećem Maratonu lađa.

PS. Uvijek smo imali nos za pobjednika. Sretno!

ONKOVO LJETO

Večeras otvorenje turnira ‘ONK 4v4’ i koncert Branke Medaka

Objavljeno prije

Danas, 7. lipnja započinje 2. Malonogometni turnir ‘ONK 4v4’, na kojem sudjeluju 32 ekipe.

U ponedjeljak je održano izvlačenje skupina, a raspored turnira za danas je sljedeći:

  • 18:00 MNK Doljani – Udruga lađara Jerkovac
  • 18:30 Fifijevi podanici – Zlikovci
  • 19:00 VONK – Boca Juniors
  • 19:30 MNK Sveti Nikola – Gaj
  • 20:00 Zlikovci – Dalmata Jura Shop
  • 20:30 Fantasy Komin – Neretva Juniori
  • 21:00 Ispod strehe – MNK Škrapa Momići

Večeras, nakon odigranih utakmica organizatori pozivaju na koncert Branke Medaka.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije