Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

KARATE KLUB METKOVIĆ

Antonela Prlić, Ante Krstičević i Petar Borovac položili prvu sudačku licencu u karateu

Objavljeno prije

U subotu je u Šibeniku, troje članova Karate kluba Metković, koji su u klub došli trenirati sa 6 godina starosti, a danas kao punoljetne osobe položile su prvu sudačku licencu u karateu.

Novi karate suci su:
ANTONELA PERIĆ, nekadašnja juniorska državna bronca u borbama
ANTE KRSTIČEVIĆ, nositelj mnogobrojnih medalja sa turnira i nastupa za reprezentaciju na kontrolnim turnirima od Slovačke, Rumunjske, pa nadalje.
PETAR BOROVAC ovogodišnja državna seniorska bronca u borbama.

Ovo je već peti sudac koji potiče iz KK Metković. Aktivna u suđenju je i dalje Anamarija Jakić nastavnica OŠ Opuzen i Kula Norinaka, a prije njih sudac je bio i Denis Žderić koji je i predsjedavao Dalmatinskom sudačkom komisijom i preuzimanjem druge Komisije HKS-a morao je prestati suditi.

Uprava kluba je ponosna na sve uspjehe svojih članova i što može dati veliki doprinos sudačkom kadru Hrvatskog karate saveza u Dalmaciji, koji je u deficitu naspram drugih regija.

Klub koristi priliku da pozove sve svoje članove da se priključe treningu u ponedjeljak 02.08.2021.g. kada je početak treninga za sve članove.

Raspored treninga se nalazi na facebook stranici kluba. Također upisuju se novi članovi,a  sve informacije se mogu dobiti na web stranici kluba www.kkmetkovic.hr ili na tel. 098 171 36 36 preko poziva, sms i svih postojećih aplikacija komunikacije, – istaknuli su iz KK Metković.

Čestitamo našim sportašim na ovom novom postignuću i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

NERETVANSKI EL CLASICO

U subotu novi neretvanski derbi između Neretve i Neretvanca

Objavljeno prije

Autor

U šestom kolu prvenstva 3.HNL jug na rasporedu je nekoliko zanimljivih susreta, a među njima  i susret Neretva-Neretvanac.

U pet proteklih kola Neretva je izborila sedam bodova i nalazi se na 10. mjestu na ljestvici, dok je Neretvanac peti s 8 bodova.

Neretva je bolje krenula u sezonu, ali je Neretvanac povezao domaće pobjede s posljednjom u Baškoj Vodi, pa je i bolje plasiran.

U posljednjih nekoliko sezona Neretvanac je postizao bolje rezultate i poredak, a prošle sezone osvojio je i prvo mjesto. Dokaz je to predanog rada uprave opuzenskog treće ligaša i dobre organizacije na svim razinama.

Međutim, nakon duljeg vremena i Neretva je stabilizirala stanje u klubu na svim razinama, formirana je vrlo dobra momčad u kojoj ima i nekoliko mladih , domaćih igrača iz vlastite škole, a na mjestu trenera nalazi se mladi stručnjak i nekadašnji igrač Mario Svaguša. Od početka natjecanja Metkovci su pokazali svoje umijeće, a podbacili su možda jedino prošle subote u Dubrovniku.

Stoga subotnje poslijepodne nudi zanimljiv događaja i utakmicu u kojoj će se sastati dvije momčadi čiji se igrači dobro poznaju a koje vodi Goran Proleta, nekadašnji igrač Neretve. Doduše, i Mario Svaguša je određeno vrijeme bio na kormilu Neretvanca, ali nije samo riječ o trenerima. Brojni su igrači iz Metkovića igrali u Opuzenu, ali su i igrači iz Opuzena ponekad nosili dres Neretve.

Dade se zaključiti da i Neretva i Neretvanac njeguju napadački nogomet pa i ta činjenica daje novi razlog za interes gledatelja.

Mario Svaguša trener Neretve uoči lokalnog derbija kaže:

– Derbi između naša dva kluba je uvijek derbi, ali i više  od toga. Prije svega želim čestitati Neretvancu na prošlosezonskom prvom mjestu, a zatim želim da naš susret bude na visokoj sportskoj razini, bez ikakvih posebnih priča nakon utakmice. Moja momčad je mlada, ali je i Neretvančeva , znamo da su godinama Opuzenci uspješniji pa imamo dodatni i snažan motiv da to stanje prekinemo. U takvim utakmicama često odlučuju detalji iako se nadam da ćemo mi imati više raspoloženih pojedinaca. Dakako da nas zanima pobjeda i za nju ćemo dati sve što možemo i znamo, ali svi moramo biti u utakmici, kako se tpopularno kaže, 300 posto, – rekao je Svaguša.

U momčadi neće biti Čupića ni Katavića, ali se vraćaju Pero i Edo Raguž, Buhač i Batinović.

Raspored utakmica 6.kola:

  • Neretva-Neretvanac (16 sati),
  • Zmaj-Urania,
  • Split-Junak,
  • HV Posedarje-Kamen,
  • Sloga-Zadar,
  • Vodice-Uskok,
  • Hrvace-Jadran LP,
  • Zagora-OSK,,
  • GOŠK Dubrovnik-Primorac.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije