Ostanimo u kontaktu

CVIJETNOM OBALOM

Ante Živković drugi na utrci u Svetom Filip i Jakovu

Objavljeno prije

Ante Živković, Cvjetnom obalom - II. mjesto

Jučer u popodnevnim satima već tradicionalno u Svetom Filip i Jakovu, turističkom naselju pokraj Biograda, održano je 10. izdanje utrke Cvjetnom obalom u dužini od 10 kilometara.

Ukupna dužina utrke je 10 km, od kojih se prvih 6,5 km trči obalom te nakon kraće uzbrdica od 2 km staza završava nizbrdicom. Iznimno vruće vrijeme dodatno je trkačima ometalo planove, ali ni to najboljima nije zasmetalo za nove rekorde, pa je tako pobjednik utrke Ivan Pikunić postavio novi rekord staze u vremenu 35:17, dok je Ante Živković istrčao svoj osobni rekord na 10 kilometara u vremenu 36:47 što mu je bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom poredku od 80 natjecatelja. Živković je osvojio također drugo mjesto i u kategoriji M20. Najbolja u ženskoj konkurenciji je bila Radmila Maksimović iz AK Šibenik s vremenom 42:13.

Ante Živković, Cvjetnom obalom - II. mjesto

Danas u 10:30 Živković je nastupio na Sljemenu u utrci na 14 km koja se trči u sklopu najtežeg maratona u Hrvatskoj. Inače utrka se sastoji od tri kruga po 14 km, a svaki krug ima 7 km nizbrdice te slijedi 580 stepenica nakon kojih trkače očekuje 7 km uzbrdice.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije