Ostanimo u kontaktu

POLJOPRIVREDA

U Metkoviću održan sastanak na temu vrlo važnog štetnika, sredozemne voćne mušice

Objavljeno prije

DSC_7986

U utorak je u Galeriji GKS-a održan jedan u nizu sastanaka koji su krenuli ove godine nakon sto se Ministarstvo poljoprivrede ozbiljnije uključilo u provođenje mjera i počelo ih izdašnije financirati. Riječ je o problemu sredozemne voćne mušice, odnosno problemu u proizvodnji i izvozu mandarina.

Program provodi Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo pri Ministarstvu poljoprivrede, a sastanku su nazočili, pomoćnica ministra Tolušića Jelena Đugum, ravnatelj HCPHS Krunoslav Dugalić, voditelj projekta Mario Bjeliš i njegovi suradnici iz Opuzena, predstavnici poljoprivredne savjetodavne službe, DUNEA-e, fitosanitarni inspektori, predstavnici županije, gradova i općina doline Neretve, predvođeni gradonačelnikom Daliborom Milanom i njegovim zamjenikom, ekspertom kada je poljoprivreda u pitanju, Robertom Dokom., koji nam je rekao da Grad Metković razumije važnost ovoga problema i spreman je na suradnju i sudjelovanje u okviru svojih mogućnosti.

Obveza proizvođača, način provođenja mjera higijene voćnjaka te pravilnog zbrinjavanja industrijskog otpada u otkupnim centrima, zakonski je definiralo Ministarstvo poljoprivrede kroz Naredbu o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne mušice.

Cilj ovog sastanka je sve dionike ovoga projekta aktivnije uključiti i, što je jako važno, napraviti stalnu suradnju – koordinaciju svih koji na ovaj ili onaj način sudjeluju, a sve kako bi krajnji rezultat bio sto bolji, odnosno da šteta od ovoga vrlo važnog štetnika, sredozemne mušice, bude sto manja.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije