Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

SVI PROTIV

TE Ploče glavna tema županijske skupštine

Objavljeno prije

zupanijska-skupstina

U susret sjednici županijske skupštine vijećnik Ivo Karamatić (SDP) održao je konferenciju za novinare na kojoj je upozorio na kobne posljedice po okoliš i ljude doline Neretve ukoliko se u Pločama izgradi termoelektrana na ugljen. Na početku sjednice također je tema bila izgradnja sporne Termoelektrane . Karamatić je zatražio da se o ovome izjasne župan, dožupanica i predsjednik skupštine.

“Taj monstrum će uništiti hrvatsku Kaliforniju. Da je projekt suprotan interesima županije govori i činjenica da su se protiv projekta digli i Opuzen i Metković, i Gradac i Trpanj, i Pelješac, a ne samo Ploče. Optužio je čelnika tvrtke Luka Ploče Energija Josipa Jurčevića da gura projekt suprotno volji lokalne zajednice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Pozivao je građane da mu se pridruže u rušenju ove sulude ideje, a njegova kolegica vijećnica MOST-a Ana Musa kazala je kako su se građani angažirali iz svih slojeva, i stranački i nestranački.

“Županija nije dobila nikakvu službenu obavijest o izgradnji termoelektrane u Pločama. Kad službeno dobijemo takvu obavijest mi ćemo se izjasniti. Takva inicijativa mora proći izmjenu županijskog prostornog plana koji će prihvaćati ova skupština. U načelu smo do sada prihvaćali ovakve inicijative te bi po tom išla studija o utjecaju na okoliš po čijim bi rezultatima znali je li ovaj projekt prihvatljiv ili ne. Županijska skupština ne može se unaprijed izjašnjavati o ovom projektu”, kazao je Župan dodajući kako nije stručnjak za termoelektrane te o TE u bilo kojoj zoni u Županiji mora proći zahtjevnu proceduru.

RENT-A-CAR M 740

Dožupanica Vučković kazala je kako je Ivo Karamatić obavijestio o toj inicijativi. Kazala je kako je županija odlučila biti “zelena”, ali da svakom investiroru treba omogućiti demokratsko izlaganje projekta, prenosi dubrovniknet.hr.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

RENT-A-CAR M 740

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije