Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

RADIO DUBROVNIK

SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA METKOVIĆA

Objavljeno prije

U izbornom programu Radio Dubrovnika predviđenom za sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Metkovića, na koje se dr. Božo Petrov kandidat Mosta nezavisnih lista nije odazvao, prema propozicijama HRT-a kandidat HSS-a Stipo Gabrić Jambo koji se odazvao pozivu dobio je pola sata za predstavljanje svog programa.

Kad želite sudjelovati u politici, kad se želite kandidirati, onda je red odazvati se pozivu kad vas netko pozove u goste, braniti svoj program, kritizirati ono što nije dobro … ova prazna stolica dovoljno govori o mom protukandidatu, kazao je Gabrić na početku izlaganja.

Ovdje možete u cijelosti poslušati emisiju Radio Dubrovnika:
[ca_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/05/Jambo_DU.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

TAKOĐER NAJAVLJUJEMO SUČELJAVANJE KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA METKOVIĆA U EMISIJI LOKALNI IZBORI NA “TV JADRAN”, SUTRA 30.05.2013. U 13:45 SATI.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ŽO SDP DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Priopćenje za javnost povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana njenog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića

Objavljeno prije

Na posljednjoj redovnoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić, sluga u maniri apsolutiste, iznio je svoju odluku, točnije odluku svoje partije da neće pozvati na svečanu sjednicu Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije Predsjednika Republike Hrvatske.

Župan, kao nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini, svjesno ignorira i zaobilazi Ustavom definiranu instituciju Republike Hrvatske, osobu koja predstavlja i zastupa Republiku Hrvatsku u zemlji i inozemstvu, osobu koja brine za redovno i usklađeno djelovanje te stabilnost državne vlasti, osobu koja odgovara za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske.

Razvidno je da jedna razina političke vlasti, grubo ignorirajući vrhovnog predstavnika Republike Hrvatske, de facto podriva ustavni poredak i ruši institucije naše države.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sve razmirice i razilaženja između Predsjednika i izvršne vlasti spadaju u domenu njihovih prava, čak i obveza kada je to potrebno, te utoliko svođenje tih normalnih političkih procesa na razinu partijskih i nižepartijskih interesnih i ideoloških okvira znači urušavanje, odnosno eroziju liberalne parlamentarne demokracije utemeljene na Ustavu, kakva bi u Hrvatskoj trebala vladati.

Ovakav sluganski čin župana, po diktatu partijskog vođe, bestidan je korak prema partitokraciji, odnosno pretvaranje vlasništva Republike Hrvatske u vlasništvo jedne partije, u ovom slučaju HDZ-a. U ovim se postupcima prepoznaju elementi poraženih, davno zastarjelih i odbačenih politika.

GALA HOME 740px

Ovaj slučaj potvrđuje i nedemokratski autoritarni način organiziranja i vođenja HDZ-a koji se temelji na kultu ličnosti i potpunoj podložnosti vođi.

SDP, kao politička stranka zastupljena u sastavu Županijske skupštine, neće prisustvovati svečanoj sjednici koja se svela na loše režiranu predstavu sa svrhom promocije HDZ-ovih prvaka radi kojih se i sam termin održavanja sjednice promijenio.

Intencija navedene odluke i ovog priopćenja nije niti apologija Zorana Milanovića niti optuživanje Andreja Plenkovića i njegovog sluge Nikole Dobroslavića, već uočavanje ozbiljnih političko protokolarnih nepravilnosti koje su produkt negativnih procesa u vladajućoj stranci te obrana institucije Republike Hrvatske.

Akteri imaju svoje ime i prezime te utoliko, u najmanjoj mjeri, snose političku i moralnu odgovornost.

Čuvanje institucija ove države jedan je od načina stavljanja Hrvatske na prvo mjesto.

Jedan od najznačajnijih hrvatskih političara i političkih filozofa Ante Starčević uvijek je isticao da država postoji za slobodu i sreću naroda, a ne za vlast i moć elita. Pojedinci na vlasti su prolazni, ali država ostaje.

Svim građanima naše županije čestitamo Dan Dubrovačko-neretvanske županije i blagdan njenog nebeskog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Županijska organizacija SDP-a Dubrovačko neretvanske županije
Predsjednik Mišo Krstičević

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije