Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽO HDZ-a DNŽ O PODJELI DRŽAVNOG ZEMLJIŠTA U METKOVIĆU

Robert Doko: Neznanje i nebriga MOST-a omogućilo SDP-u stvaranje afere u Metkoviću

Objavljeno prije

Robert Doko, HDZ

Foto: portaloko.hr

Županijska odbor Hrvatske demokratske stranke Dubrovačko-neretvanske županije danas je u Dubrovniku održao tiskovnu konferenciju povodom problematike na jugu Hrvatske. Osim dijela u kojem se govorilo o Luci Ploče i nautičkom centru u Veloj Luci, nama je bio zanimljiviji onaj dio gdje se govorilo o podjeli državnog zemljišta u Metkoviću. Taj dio nazvan je Javni natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u dolini Neretve radnog naslova “Neznanje i nebriga MOST-a omogućilo SDP-u stvaranje afere u Metkoviću”

– Jako smo nezadovoljni provedbom i rezultatima natječaja za 100 hektara državnog zemljišta na području grada Metkovića – rekao je član Županijskog odbora HDZ-a DNŽ Robert Doko naglasivši kako se tu radi se o nesposobnosti, neznanju i nemaru.

– Naše mišljenje je kako je trebalo ograničiti površinu na 2 do 5 hektara i zadovoljiti veći broj proizvođača koji je mogao biti od 30 do 40, rekao je Doko te posebno zamjerio Vladi Republike Hrvatske nepostojanje jasne strategije poljoprivrede.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Takva strategija nije napravljena i cijela struka je zanemarena kao i dobri proizvođači koji jedini mogu dati odgovore. Dovodi se u pitanje potencijal jedne vrlo važne regije koja danas proizvodi preko 250 milijuna kuna bruto poljoprivrednih proizvoda, a potencijal je s pametnim upravljanjem i strategijama doći na preko 500 milijuna kuna i osigurati opstanak domaćem stanovništvu – kazao je Robert Doko.

ŽO HDZ DNŽ

Foto: portaloko.hr

Tekst: portaloko.hr

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije