Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

KOJA JE STVARNA PORUKA PETROVA NOVOM GRADONAČELNIKU?

PETROV: U konačnici smo našli ozbiljnog investitora i uspjeli sklopiti suradnju, a s Agrokorom smo imali potpisano pismo namjere za rješavanje otpada mandarine

Objavljeno prije

Božo Petrov

Foto: Boris Kovacev / HANZA MEDIA

Bivši gradonačelnik Metkovića, saborski zastupnik Božo Petrov dao je veliki intervju za Jutarnji list. Tema razgovora bio je susret s Ivicom Todoricem i stanje Agrokora.

Cijeli intervju možete pročitati na juratnji.hr, a mi Vam prenosimo samo jedan dio koji je vezan za Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Je li točno da ste vi Todoriću nudili da ulaže u pogon za preradu mandarina u Metkoviću, a da on nije na to pristao?

– Kao gradonačelnik Metkovića sam se maksimalno angažirao da dolina Neretve dobije taj pogon. Bio je jedan investitor koji je odustao od toga, u međuvremenu sam nudio suradnju otkupljivačima, lokalnim sredinama i svi su odbili to. Ja sam i 2014. ustrajao na tome, radila se projektna dokumentacija, a bilo nam je bitno da osiguramo i sirovinu. Razgovarao sam sa svim otkupljivačima o tome da, kada zaživi pogon, imamo riješen problem otpada. Jedan od sastanaka bio je i u koncernu Agrokor, na kojemu je bio sin Ivice Todorića. Ja sam ga zamolio da potpiše pismo namjere jer su oni upravljali jednim otkupljivačkim centrom u dolini Neretve. U konačnici smo našli ozbiljnog investitora i uspjeli sklopiti suradnju, a s Agrokorom smo imali potpisano pismo namjere za rješavanje otpada mandarine. Ovim putem želim poručiti sadašnjem gradonačelniku Metkovića da je njegova obveza i odgovornost završiti ovaj započeti projekt jer egzistencija barem 200 obitelji iz doline Neretve ovisi o tome, izjavio je Petrov.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Postavlja se pitanje koju je stvarnu poruku Petrov svojom izjavom poslao novom gradonačelniku Metkovića, uzimajući u obzir trenutno stanje stvari?

Na tragu rečenog poslat ćemo upit aktualnom gradonačelniku Daliboru Milanu, da se očituje o trenutnom, odnosno zatečenom stanju spomenutog projekta.

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije