Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OPORBA O NEZAKONITIM ZAPOŠLJAVANJIMA

Jambo iznio njegovo viđenje rada gradske uprave na minimalcu

Objavljeno prije

Gradska uprava Metković

Metkovska oporba se probudila. Ovoga puta čelnik gradskog HSS-a Stipo Gabrić Jambo govori o nezakonitim zapošljavanjima i njegovom viđenju rada gradske uprave na minimalcu. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nezakonita zapošljavanja i smanjivanje plaća zbog manjih otpremnina nepodobnima!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– I ovih dana se još uvijek, čak i po nacionalnim medijima, provlači teza o „mladom gradonačelniku Petrovu“ koji je sebi i svim zaposlenicima Grada smanjio plaće, kako bi financijski stabilizirao grad. Iako je od toga prošlo dosta vremena, a i plaće zaposlenicima Grada su odavno povećane, javnost još uvijek ne zna prave motive takvog poteza, koji nisu nimalo pošteni niti moralni. Naime, trojac Petrov – Grmoja – Ujdur je, po svom dolasku na čelo Grada, prije svega imao za cilj napraviti čistku svih onih koji nisu sljedbenici njihova MOST-a. To je ono čime su se bavili od početka i što ih još i danas zanima. Umjesto da se bave kako će se Metković infrastrukturno i gospodarski razvijati, oni su donosili Odluke i mijenjali Pravilnike kojima su ugrozili egzistenciju Metkovaca i Metkovki koji su svoj radni vijek proveli u ovoj instituciji. Ukidanjem četiri postojeća Upravna odjela, formirali su Jedinstveni upravni odjel Grada Metkovića kako bi otvorili radno mjesto osobi bez potrebnog radnog iskustva. Naime, gđa. Martina Veraja Mijić, diplomirana pravnica, zaposlena je na radno mjesto za koje je potrebno 5 godina radnog iskustva na sličnim poslovima, a ona ima tek 2,5 godine radnog staža, i to u jednom odvjetničkom uredu! Ne treba niti govoriti da su sve odluke i rješenja koje je do danas potpisala zbog toga ništavni, ali o tome će sud reći svoje.

Međutim, ono što je najsramotnije da su, u trenutku kada su odlučili nezakonito otpustiti petoro zaposlenika Grada, to odlučili učiniti tako da im ukinu sva prava i daju minimalne otpremnine. Tako su kao prvi korak izmijenili dio Pravilnika o radu, pa se jedna odredba mijenja na način da se pri izračunu otpremnine ne uzima više u obzir „prosjek jedne mjesečne plaće za tri mjeseca po godini staža“, već samo 1/3 plaće. Naravno, da bi se otpremnina još smanjila, 27. rujna 2013. se smanjuju i plaće. Već krajem veljače 2014. godine petoro zaposlenika Grada dobiva otkaze te se 26. ožujka plaće, naravno, povećavaju! Nisu se plaće povećale jer su oni financijski stabilizirali Grad niti je to bila namjera, iako su dobrim PR-om u to uspjeli uvjeriti javnost. Osim što je sramotno da su ljudi poslani na ulicu, sramotno je i da se nova gradska uprava, tako dugo i tako temeljito, bavila time kako će im situaciju dodatno otežati. Jer od petoro zaposlenika koji su dobili otkaze, njih troje su se na burzi rada našli u 59. godini života: Tonći Jerković, dipl. pravnik, biši pročelnik Odjela za proračun i financije Petar Čarapina, dipl. ekonomist i vozač Grada Berislav Baffo. Također, otkaz su dobile, nakon 20 godina radnog staža, Ivana Prović, diplomirana pravnica i bivša pročenica Ureda gradonačelnika te djelatnica Odjela za proračuna i financije Ankica Obad Turk, na čije je mjesto je primljen vijećnik MOST-a Mirko Volarević. Osim nove pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela i Mirka Volarevića, zaposlili su i najbolju prijateljicu zamjenice gradonačelnika Katarinu Grbavac, ekonomistu sa višom stručnom spremom Antu Zovka i prometnog tehničara Igora Penavu, sve na nezakonit način i na radna mjesta za koja nemaju potrebno iskustvo i kvalifikacije.

I na kraju, vrhunac bezobrazluka ove gradske vlasti je manipulacija koju je izveo zamjenik gradonačelnik Grmoja; nakon što se u svim medijima hvalio kako će on tu dužnost obavljati volonterski, nakon jako malo vremena je postao zamjenik sa jako lijepom plaćom! I to je onaj drugi dio priče, koji se građanima ne govori, a sve kako bi se sačuvao imidž dobročinitelja i brižnih gradskih očeva. Kako bi se sačuvala slika moralne i poštene gradske vlasti, kojoj nije stalo do njih samih, a zapravo je to jedino čime se bave!

No pravda uvijek dođe na svoje, i tako će i ovoga puta; svi zaposlenici koji su dobili otkaze Grad su tužili zbog nezakonitih otkaza i sa pravomoćnom presudom će naplatiti svaki kunu i svaku lipu za koju su oštećeni.

Mr. sc. Stipo Gabrić
Predsjednik GO HSS Metković
Gradski vijećnik

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije