Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

ŽENE HSS-a

Irida Oršulić Antić nova predsjednica organizacije „Hrvatsko srce“

Objavljeno prije

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na redovitoj izbornoj skupštini Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Dubrovačko-neretvanske županije koja je održana jučer u Stonu, za predsjednicu je jednoglasno izabrana Irida Oršulić Antić, inače akademska glazbenica, profesorica klavira iz Ploča. Kao i novoizabrana predsjednica, i ostale kandidatkinje su bile zajednički prijedlog Županijskog odbora „Hrvatskog srca“ pa su za potpredsjednice jednoglasno izabrane Katica Martinac i Ivana Kordić, za tajnicu Anamarija Mateljak, a za blagajnicu Jadranka Krstičević.

U svom pozdravnom govoru, predsjednik Županijske organizacije Stipo Gabrić istaknuo je veliku ulogu ove asocijacije u cjelokupnom djelovanju stranke: „Kroz „Hrvatsko srce“, kao i naše ostale asocijacije – organizacije branitelja, sveučilištaraca i mladih, HSS učvršćuje svoju poziciju na sceni. Vi ste jedan od najboljih kanala da dođemo do naših sugrađanki, da vidimo što ih brine i muči, da svojim djelovanjem pokušavamo riješiti njihove probleme.“ Gabrić je kazao kako od novoizabranog vodstva očekuje i aktivno uključivanje u kampanju za europarlamentarne izbore, dodavši da vjeruje kako će činjenica da je kandidatkinja HSS-a Marijana Petir biti dodatni poticaj Organizaciji žena da da svoj doprinos kampanji.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

„Slušajući ovu raspravu i razmišljajući o tome što bih željela da nam bude okosnica djelovanja u ovom mandatu, u središtu mog razmišljanja je – žena.“, rekla je novoizabrana predsjednica u svom nastupnom govoru te nastavila: „Žena danas je majka, djelatnica, žena na visokim pozicijama u politici i poslu. Stoga u predstojećem razdoblju naše djelovanje želim usmjeriti na prepoznavanje problema koje imaju žene i na pružanje pomoći kroz radionice, predavanja, razgovore. Neka to snažno hrvatsko srce žena „Hrvatskog srca“ bude primjer i drugima i pozivam vas da zajedno ojačamo ovu našu asocijaciju, da je proširimo i da neizmjerna ženska energija koju posjedujemo bude poticaj realizaciji politike HSS-a, koja se temelji na idejama Stjepana Radića.“ , rekla je Oršulić-Antić. U svom govoru je istaknula i kako osjeća veliku pripadnost Hrvatskoj seljačkoj stranci, koja je u njezinoj obitelji prisutna još od 30-ih godina prošlog stoljeća, a što je još više zadužuje da svoju novu funkciju i opravda.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

RENT-A-CAR M 740

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije