Ostanimo u kontaktu

SVEČANA SJEDNICA

HDZ proslavio 25. obljetnicu osnivanja metkovskog ogranka

Objavljeno prije

Proslava 25. obljetnice osnivanja metkovskog HDZ-a

Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu održana proslava 25. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske stranke u Metkoviću. Uz brojne članove metkovskog HDZ-a, na čelu sa predsjednikom Nikolom Oršulićem, Svečanoj sjednici prisustvovali su; kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu RH, Kolinda Grabar Kitarović, prvi predsjednik metkovskog HDZ-a, Luka Bebić, izaslanica Tomislava Karamarka, i potpredsjednica HDZ-a, Dubravka Šuica, predsjednik Županijskog odbora Dubrovačko-neretvanske županije i saborski zastupnik, Branko Bačić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, te predstavnici metkovskih stranaka kolacijskih partnera HDZ-a.

Predsjednik metkovskog HDZ-a, Nikola Oršulić, u svom govoru prisjetio se 1989. godine i svih onih koji su zaslužni za postojanje metkovskog ogranka. Rekao je kako se, unatoč poteškoćama, povjerenje građana održalo od početnih godina, pa sve do danas, te kako će tu zajedničku snagu pokazati na predstojećim predsjedničkim izborima.

Također, 1989. godine, i tih teških vremena kroz koje su prošli prilikom izgradnje temelja te prve Hrvatske stranke, u svom obraćanju prisjetio se i prvi predsjednik metkovskog HDZ-a, i bivši predsjednik Sabora RH, Luka Bebić. Pri tome je povukao paralelu s kandidaturom Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu RH, te je istaknuo; „Kolinda Grabar Kitarović zna i vanjsku politiku, i obrambenu politiku, i sigurnosnu politiku, i sve ono što je prvenstvena ustavna ovlast predsjednice Republike Hrvatske!“.

Branko Bačić se dotakao propusta sadašnje vlade koji su direktno vezani za dolinu Neretve i krajnji jug RH, pri tome spominjući obustavu izgradnje Pelješkoga mosta, te pitanje zaštite okoliša i realizaciju projekta Gornji horizonti. Potpredsjednica HDZ-a, europarlamentarka Dubravka Šuica dotakla se krize i trenutnog stanja u RH, kazavši kako je vrijeme da tu situaciju promjeni pobjednički val koji kreće s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, a završava sa premijerom Tomislavom Karamarkom.

Voditelj izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović u Metkoviću, Nikola Veraja, istaknuo je da je na temelju razgovora sa građanima Metkovića i žitelja susjednih općina siguran u uvjerljivu pobjedu HDZ- ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima.

Prisutnima se na kraju obratila kandidatkinja za predsjednicu RH, Kolinda Grabar Kitarović: “Jednostavno ne mogu više gledati, promatrati što nam sadašnja vlast i na Pantovčaku i na Markovom trgu radi od države“. Govoreći o gospodarskom i socijalnom padu države, Kolinda je navela pet točaka svoga izbornoga programa koje bi između ostalog ostvarenjem smanjile nezaposlenost mladih, broj gladnih domaćinstava, te bi riješile pitanja labave vanjske politike. Najvažnije za krajnji jug RH, naglasila je nužnost izgradnje Pelješkog mosta te rješavanje pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini. „Za vrijeme kampanje još ću jednom posjetiti Metković, a nakon toga kada budem predsjednica, biti ću doista vaša predsjednica, i onda ćemo se češće viđati“, – na kraju izlaganja je istaknula Kolinda.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije