Ostanimo u kontaktu

Snaga europske hrvatske

Dubravka Šuica Metkovčanima predstvaila snagu za ulazak u EU parlament

Objavljeno prije

Uz pozdrave svima nazočnima te predstavljanjem prisutnih članova ekipe za europski parlament, skup je otvorio predsjednik metkovskog HDZ-a Nikola Oršulić.

Osim vodstva metkovskog HDZ-a sa koalicijskim paretnerima, skupu je prsustvovao i Branko Bačić nakon čijeg uvodnog govora je odsvirana Hrvatska himna te održana minuta šutnje za sve pale branitelje.

Dubravka Šuica u Metković je došla sa dijelom svoga tima, točnije “Plavim” timom, dok je, kako je kazala “Zeleni” tim zadužen za obilazak kontinentalne Hrvatske. “Plavi” tim čine redom: Dubravka Šuica, Davor Ivo Tier, Željana Zovko, Ivan Bubić i Milivoj Špika.

Osim kritiziranja rada trenute vlade, te motvacijskih govora prisutnih kandidata možemo istaknuti par ključni mjera za koje se zauzimaju:

  • Razvoj gospodarstva svih hrvatskih krajeva uspješnim korištenjem EU fondova te promicanje solidarnosti u Europi
  • Aktivnu Europsku politiku zapošljavanja, osobito mladih te zaštitu obitelji
  • Potporu poljoprivredi i ribarstvu kao strateškim granama hrvatskog i europskog gospodarstva
  • Infrastrukturno povezivanje Hrvatske i zaštita okoliša
  • Promicanje hrvatske kulture i jezika, očuvanje hrvatskog identiteta kao temelja za razvoj

Pitate se kako da mi to sve ostvarimo, nas 12 zastupnika naspram cijelog EU parlamenta!? Ako mislite da nije moguće poručujemo vam, moguće je! Moguće jer HDZ je član Europske pučke stranke i uz njihovu pomoć uspjet ćemo ostvariti zacrtane ciljeve – kazala je na kraju izlaganja Dubravka Šuica.

POSLJEDNJI SINGL S ALBUMA 'ILUZIJA'

Friško slomljena srca NoA je napisao pjesmu ”Pusti me da sanjam”, a sad je snimljen i spot u kojem se pojavljuje atraktivna Metkovka

Objavljeno prije

Naš Neretvanin Elvis Sršen NoA ‘izbacio’ je spot za posljednji singl s albuma ‘Iluzija‘, kako i sam kaže, za specifičnu priču ‘Pusti me da sanjam‘.

– Pjesma „Pusti me da sanjam“ nastala je toliko davno da se i ne sjećam kad točno, možda čak još davne 1999. godine. Iako sam tekst i melodiju ispalio praktički u dahu, pjesma je od prve demo snimke do danas doživjela  nekoliko aranžmanskih transformacija. Sjećam se da sam stopirao odnekud nazad doma, bez kune u džepu, friško slomljena srca i pjesma je samo iscurila iz mene. S aranžmanom sam se borio malo duže jer sam želio da zazvuči savršeno. Uslijedilo je sto životnih promjena, različitih puteva, novih bendova i projekata i pjesma je ostala u ladici.

Nakon nekog vremena pokrenuo sam svoju autorsku priču i uz pomoć dugogodišnjeg prijatelja i vrhunskog bubnjara i glazbenika Jana Ivelića, oformio band FUNKBLASTERS s kojim sam između ostalih pjesama snimio napokon i finalnu verziju “Pusti me da sanjam”. Namjerno sam je ostavio kao zadnji singl s albuma jer smatram da ne zaslužuje tretman “prvih mačića”. Ovako će, nadam se, lakše doći do slušatelja, ali i imati veću medijsku pozornost, tvrdi NoA te dodaje da na pjesmi osim njega sviraju još bubnjar Jan Ivelić, basist Ante Jurinović, gitarist Al Duke i Petra Pecotić na pratećim vokalima.

Spot je režirao Josip Boban, a snimljen je u napuštenom dječjem odmaralištu-lječilištu u Krvavici pokraj Makarske, a u njemu se pojavljuje i atraktivna Metkovka.

– Izgleda da ne mogu bez prirodnih ljepota svog kraja tako da je ovo sad već četvrta  glumica iz Metkovića. Ovaj put je to mlada i atraktivna, ali i nadasve talentirana magistrica komunikologije Paula Volarević koja dolazi iz glazbene obitelji. Kćer je klavijaturista Zlatka Volarevića Dilajle koji je svirao sa Crvenom Jabukom i Đavolima. U spotu su još i sadašnji članovi banda Ivica Bilić Ika, Kristijan Kordiš i Antea Žure, – rekao je NoA.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije