Ostanimo u kontaktu

STIPO GABRIĆ JAMBO O SUSPENZIJI U HSS-u

Da nisam to izjavio na Predsjedništvu, izjavio bi to sutra – rekao je Jambo

Objavljeno prije

Stipo Gabrić Jambo

Povodom suspenziju u članstvu HSS-a razgovarali smo sa Stipom Gabrićem Jambom. Tom prigodom nam je izjavio…

– Počeo bih najprije od formiranja liste u X. izbornoj jedinici za Sabor RH. Do zadnjeg dana predaje izbornih lista bio sam 10. na listi Domoljubne koalicije. Prošao sam sve instance stranke HSS, te je dogovoreno da na zajedničkoj koalicijskoj listi budem 10. U utorak na dan predaje lista, pozvan sam od gospodina Karamarka koji mi je priopćio da nisam baš poželjan na listi, ali da će on biti premijer i da mogu birati mjesto u izvršnoj vlasti. Tko je kumovao toj odluci nikad nisam dobio odgovor.

Parlamentarni izbori bili su 8. studenoga. Prošao je 8. studenoga, pa 8. prosinca, mene nitko nije nazvao i rekao što događa. Na predzadnjem predsjedništvu HSS-a bio sam vrlo oštar. Prošlo je dovoljno vremena, i osjetio sam da kažem istinu o MOST-u. Oni su jedna zločesta sekta koja je Stipu Gabrića Jambu pobijedila u Metkoviću zahvaljujući podršci župa Sv. Ilije i Sv. Nikole iz Metkovića. Kako vječni volonter Nikola Grmoja kaže, išli su od kuće do kuće, a znamo tko je išao, pa je sve jasno. To je ok i ja toj pobjedi ne zamjeram, demokratski su izbori, imali su više glasova i pošteno su pobijedili.

Međutim, ti njihovi silni spinovi i laži koji su uslijedili su nekorektni. Što se tiče proračunskog minusa u 2013. godini bio je 7.000.050,00 kuna. Za psihijatra Petrova i vječnog volontera Grmoju bilo je to 5, 10, 15, 20, 40, pa se zaustavilo na 17 milijuna kuna. Neka Petrov i Grmoja objave na stranicama Grada Metkovića nalaz Državne revizije s početka 2014. godine, koji su napravljen po pozivu njih dvojice. Neka objave stanje i presjek te revizije. Taj nalaz nitko nije vidio, jer im ne odgovara, jer nije ni blizu onoga što su plasirali u javnosti. Izvršenje proračuna za 2014. je manjak od 5,5 milijuna, što znači da su oni uspjeli smanjiti dug za 1,5 milijuna kuna. Od svih famoznih projekata u ovom gradu nisu napravili ništa osim harača zvanog parking.

U njihovim vizijama Metkovića stalno se spominje Metković 2021. Zamislite kapetana Costa Concordije koji je ostavio tisuću i pol, dvije ljudi i pobjegao s broda koji je tonuo. Potpuno je identična situacija Bože Petrova, čovjek je nakon dvije i pol godine ostavio Metković i pobjegao u Zagreb. Vječni volonter Nikola Grmoja, povjesničar i sociolog kojeg sam ja zaposlio u OŠ Stjepana Radića govori da me je strah. Onaj tko se boji, taj se uvuče u mišju rupu. Ja sam legalist za razliku od Nikole Grmoje koji mi liči na mladog političkog komesara 45-te. Koji je opasao dva pištolja. Čega je on glasnogovornik. Ničega! Što bi on bio policija, hoće obračune sa ljudima. Ja vjerujem u državu, ja vjerujem u pravosudne organe. Pitamo se tko vodi ovaj Metković u protekla tri mjeseca. Nitko! Stalno su u Zagrebu. Kako je završio Metković, tako će završiti i ta Vlada. Na prvoj krivini MOST će iskočit jer oni ne znaju ništa.

Ja sam puno radio i puno griješio, ali oni ne rade ništa, a puno griješe. Ono što su oni napravili u prošloj godini, što su oštetili Grad Metković za skoro cca milijun kuna, što su pogodovali nekim svojim članovima i napravili neke nagodbe, ja mislim da će oni debelo odgovarat, možda je zato volonter Grmoja nervozan.

Imao sam jučer gostovanje na HRT 4 u 8 sati, bili su pozvani i oni, bili su u Zagrebu, ali ni Grmoja ni Petrov nisu htjeli doći. Ako si ispravan dođi i kaži što misliš, što je dobro i što nije dobro.

Ovo što sam rekao vama, rekao sam na i Predsjedništvu stranke, puno oštrije. I na tom Predsjedništvu nitko me nije upozorio, da ne smijem davati izjavu za medije osim predsjednika. Nisam se ogriješio o nijedan članak Statuta HSS-a i kajem se što sam to napravio. Ali da to nisam napravio tada, napravio bi sutra. Žalio sam se, i uvjeren sam sto posto da me moj imenjak i osnivač HSS-a, Stjepan Radić nikad ne bi izbacio.

Još nešto, 2003. kada sam bio nezadovoljan stanjem u HDZ-u, kad sam prozvao vodstvo tada na čelu sa Ivom Sanaderom, bio sam izbačen da sam nanio štetu i ugled stranci. Na žalost, ono što sam govorio, to se i obistinilo i danas tom Sanaderu sudi. Ono što sam govorio o MOST-u mislim da neće trebati čekati šest godina, nego šest mjeseci i da će sve izaći na vidjelo, – uvjeren je Stipo Gabrić Jambo.

VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE

Zahtjevi za izdavanje e-osobne iskaznice zaprimaju se do četvrtka, 29. srpnja 2021. do 15 sati

Objavljeno prije

Zbog prilagodbe proizvodnih sustava AKD-a, u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica.

Od ponedjeljka, 2. kolovoza 2021. godine zaprimaju se zahtjevi za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 2. generacije koje će sadržavati i biometrijske identifikatore nositelja osobne iskaznice.

Naime, Uredba (EU) 2019/1157 Europskog parlamenta i Vijeća o jačanju sigurnosti osobnih iskaznica građana Unije i boravišnih isprava koje se izdaju građanima Unije i članovima njihovih obitelji koji ostvaruju pravo na slobodno kretanje počinje se primjenjivati 2. kolovoza 2021. godine te stupa na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici (Narodne novine, broj 144/20.), koji je donesen radi provedbe navedene Uredbe.

U svrhu izrade novih osobnih iskaznica 2. generacije potrebne su kompleksne nadogradnje tehničkih i proizvodnih sustava AKD-a, kao ovlaštene pravne osobe za tehničku izradu osobnih iskaznica te je potrebno implementirati nova poslovna i sigurnosna pravila na sustavu.

Nadogradnja tehničkih i proizvodnih sustava Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) za izradu osobnih iskaznica 2. generacije odvijat će se od 30. srpnja do 1. kolovoza 2021. godine.

Građanima je stoga omogućeno zaprimanje zahtjeva za izdavanje elektroničkih osobnih iskaznica 1. generacije najduže do četvrtka, 29. srpnja 2021. godine do 15 sati, dok u petak 30. srpnja 2021. godine građani neće moći podnijeti zahtjev za izdavanje osobnih iskaznica, ali će moći preuzimati izrađene osobne iskaznice.

Unaprijed zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije