Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Županija sa Zavodom za mediteranske kulture izrađuje Studiju maslinarstva

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska zupanija potpisala je Ugovor s Zavodom za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku o izradi Studije o postojećem stanju maslinarstva i uljarstva na području Županije i planskim mjerama unaprijeđenja. Vrijednost ovog ugovora je 92 500,00 kuna s PDV-om.

Uz već izrađene Studiju razvoja vinogradarstva i vinarstva i Analizu stanja sektora pčelarstva Županija želi stručno obraditi stanje u maslinsrstvu i koncept razvoja.

Županijska razvoja strategija, uz ostale poljoprivredne kulture, definira maslinarstvo kao važnu gospodarsko – tradicijsku poljoprivrednu granu.

Maslinarstvo je danas također izuzetno važno u turističko gospodarskom smislu, međutim problem stvaraju nedovoljno okrupljene čestice zemlje na kojima se ne mogu postići veće količine i znatno veća zastupljenost masline. Upravo zato, važno je maslinarstvo i uljarstvo razvijati kroz brendiranje odnosno pozicioniranje na tržistu kako bi cjenovna vrijednost pratila kvalitetu našeg maslinovog ulja, čime bi se kompenzirala manja količnia maslina odnono ulja.

Upravo zbog te činjenice potrebno je izraditi presjek stanja s planskim mjerama unapređenja kako bi se maslinarstvo održalo kao glavna tradicijsko povijesna grana, čim će se nesumnjivo doprinijeti kroz ovu studiju.

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE

Prijavite se na audiciju za Glas Neretve

Objavljeno prije

U srijedu, 23. listopada održat će se audicija za festival pjevača amatera Glas Neretve.

Audicija se održava u 20 sati, a iz Gradskog kulturnog središta pozivaju sve zainteresirane da se prijave na audiciju te tako steknu mogućnost sudjelovanja na festivalu.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije