Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

100 tisuća kuna za projekte udruga

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska županija - Zastava

Župan Dubrovačko–neretvanske županije, Nikola Dobroslavić je donio Odluku o dodjeli sredstava za sufinanciranje programa/projekata udruga iz područja zaštite okoliša i prirode za 2016. godinu.

Sveznalica 7400xXpx

Odlukom su utvrđeni iznosi sredstava financijske potpore udrugama koje su prijavile svoje projekte/programe na Javni natječaj za financiranje programa/projekata udruga iz područja zaštite okoliša i prirode za 2016. godinu.

Po provedenom Javnom natječaju, pristiglo je ukupno 17 prijava, od kojih je 16 zadovoljilo provjeru propisanih uvjeta, a 14 prijava je odabrano od strane Povjerenstva za ocjenjivanje projekata ili programa udruga iz područja zaštite okoliša i prirode za 2016. godinu za financiranje u 2016.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja iznosila je oko sto tisuća kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se mogao prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu/programu iznosio je tisuću kuna, najveći deset tisuća kuna. Udruge su mogle prijaviti najviše jedan projekt/program za slijedeće aktivnosti:

 • unaprjeđivanje kakvoće okoliša i popularizacija zaštite okoliša i prirode, odnosno edukacija građana, osobito mladih, u području očuvanja mora, voda, obalnog i drugih posebno vrijednih prostora
 • popularizacija očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti Dubrovačko-neretvanske županije,
 • edukacija i promocija životnih stilova u području gospodarenja otpadom, izbjegavanje nastanka otpada, recikliranje otpada, pravilno postupanje s otpadom.

Udruzi Prijatelj je s 9.000,00 kuna odobreno sufinanciranje projekta “I mi možemo čuvati okoliš”. Projekt „I mi možemo čuvati okoliš“ koji Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković u suradnji s Prijateljicom socijalnom zadrugom provodi već petu godinu, a usmjeren je na smanjenje štetnog utjecaj plastike od iskorištenih lampiona, a s ciljem prikupljanja i recikliranja iskorištenih lampiona u dolini Neretve, javljaju iz UOSI Prijatelj.

Osim Prijateljima, iz doline Neretve odobreni su projekti udrugama:

 • ORNITOLOŠKO DRUŠTVO BRKATA SJENICA – Cjelogodišnji monitoring ptica na ušću Neretve
 • SPORTSKO-KULTURNA UDRUGA ISPOD MOSTA – Unaprijedimo kakvoću okoliša Grada Metkovića
 • UDRUGA CHROBATIA – Zelena Neretva
 • UDRUGA ZA PROMICANJE ZAŠTITE PRIRODNE I KULTURNE BAŠTINE NERETVE “BAŠTINIK” – Izrada katastra špilja i jama u dolini Neretve
 • UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ – Nešto staro za nešto novo

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za 2016.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije