Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

EUROPSKI ODBOR REGIJA

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao na 146. plenarnom zasjedanju

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu 146. plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija.

Rasprave članova s povjerenicima Europske komisije i članovima Europskog parlamenta vodile su se o boljoj regulativi, programu rada Europske komisije za 2022. godinu, promicanju europskih vrijednosti putem obrazovanja i kulture te o akcijskom planu za europsku demokraciju kao i o konferenciji o budućnosti Europe.

Također, na dvodnevnom plenarnom zasjedanju usvojeno je deset Mišljenja Odbora regije te rezolucije u vezi s programom rada Europske komisije za sljedeću godinu i budućnosti prekogranične suradnje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Članovi su ovom plenarnom zasjedanju mogli prisustvovati na daljinu putem video konferencije ili biti fizički prisutni u Bruxellesu, što je prvi ovogodišnji sastanak u tom obliku.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Na području županije održana serija interaktivnih radionica ‘Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija’

Objavljeno prije

U okviru poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice „Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija“ u Župi dubrovačkoj, u Stonu, te u dolini Neretve.

Trendovi u poljoprivredi kao i svijest ljudi se mijenja te isto traži prilagodbu svih dionika na tržištu. Poljoprivrednici su u potrazi za načinima uključivanja modernih tehnologija u tradicionalne načine uzgoja. S ciljem upoznavanja zainteresiranih poljoprivrednika s dostupnim mogućnostima digitalizacije te financiranja, na radionicama su sudjelovali doc. dr. sc. Silvio Šimon, dipl. ing., rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, tvrtka Agrivi d.o.o, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Udruga Agroturizam Konavle te Razvojna agencija Dunea.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije