Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

5. MEĐUNARODNI KONGRES O RURALNOM TURIZMU

Župan Dobroslavić sudjelovao na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora

Objavljeno prije

U hotelu Croatia u Cavtatu održana je tematska sjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, a u sklopu petog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu.

Tema sjednice bili su kratki lanci opskrbe hranom u kontekstu plasmana lokalno proizvedenih proizvoda kroz ponudu ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj.

Okupljenima se uvodno obratio župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić izloživši poljoprivredne aktivnosti na području Dubrovačko-neretvanske županije te potpore i projekte koje Županija provodi u ovom segmentu gospodarstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Poljoprivreda je druga gospodarska grana naše županije, odmah nakon turizma. Naša županija ima velike potencijale, na području doline Neretve, Konavala, ali svakako i Pelješca i Korčule. Ono što moramo je istaknuti je pitanje plasmana određenih naših proizvoda na tržištu. Imamo veliki potencijal u marikulturi, osam vinogorja u Županiji, jako velike potencijale u pčelarstvu i maslinarstvu. Nastojimo sustavno pristupati svim područjima, kako kroz posebne studije, tako i naš Plan razvoja koji smo donijeli u prosincu prošle godine, – istaknuo je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, svoja iskustva, ali i projekte iznijela je i ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

GALA HOME 740px

Uz predsjednicu Odbora za poljoprivredu Marijanu Petir, potpredsjednicu Ružicu Vukovac te članove Odbora, sjednici su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma Monika Udovičić te predsjednica Udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica.

Uz župana Dobroslavića i ravnateljicu Milić, ispred Dubrovačko-neretvanske županije u radu sjednice sudjelovali su i pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i more Ivo Klaić, direktorica Centra za poduzetništvo DNŽ Karmen Kutnjak te Ivo Mujo, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more, ujedno predsjednik Udruge Agroturizam Konavle.

OBILJEŽAVANJE 30. GODIŠNJICE POGIBELJI HRVATSKOG BRANITELJA

Memorijalni biciklistički maraton “Ivica Prusac – Juma”

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

U spomen na tridesetu godišnjicu pogibelji našeg branitelja Ivice Prusca-Jume, BK Relaks organizira 28.5. biciklistički maraton koji starta u 9:15 h s Trga kralja Tomislava.

Jedan od ciljeva im je dolazak ka Spomeniku poginulim braniteljima u Bagalovićima. Ondje će u 10:00 h zajedno s predstavnicima branitelja i vlasti odati počast Ivici, ali i svim ostalima iz doline Neretve koji su položili svoj život za Lijepu Našu.

Nakon počasti, slijedi ostatak vožnje po “Dolini” i zaokruživanje ovog memorijalnog maratona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije