Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Žene iz Hrvatske i SAD-a održale virtualnu degustaciju vina u čast žena u vinskom poslu

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Generalni konzulat Republike Hrvatske, Chicago, Croatian Premium Wine Imports, Inc., Boston, and EventLab.hr, Dubrovnik ove su nedjelje organizirali virtualnu degustaciju tri vina triju hrvatskih vinarki. Prikazujući kvalitetu hrvatskog vinarstva i ulogu vina u hrvatskoj kulturi, vina su kušale tri američke kolegice. Svih devet žena pokazalo je impresivnu pozadinu u svojim diplomama i iskustvima, od poslovanja i enologije do WSET certifikata, ocjenjivanja vina, obrazovanja i sommeliera.

Sudionici 2022 Woman of Wine, Izvor: Croatian Premium Wine

Manifestaciju je otvorila Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, koja je objasnila dugu povijest vinarstva u Hrvatskoj i ustvrdila da je „i za vrijeme pandemije vino pronašlo način da u ovakvim događajima poveže ljude. Vino ima veliki utjecaj na hrvatsko gospodarstvo, sretna sam što mogu reći da danas u hrvatskoj vinarskoj industriji nalazimo sve veći broj žena.”

Sonja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, sa patriotoskom izjavom — odijelom s glagoljicom. Izvor Croatian Premium Wine

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mirena Bagur, porijeklom Metkovka, suosnivačica Croatian Premium Wine, online trgovine sa više od 70 hrvatskih vina u SAD, moderirala je događaj i dala pregled Hrvatske, njezinih vinskih regija i autohtonih sorti. Potaknula je sve da odaju počast građanima Ukrajine i podignu čašu za mir, što je odmah dobilo odgovor publike, uključujući i komentar Carol Ann Gartner „Da, nazdravimo Miru. Hvala što ste spominjete Ukrajinu.”

Hrvatske Vinarke i Američke Kolegice

Među vinarkama sudjelovale su Jasna Antunović-Turk, vlasnica/vinarka Antunovic Vina, Dalj, Slavonia; Eva Krištof, voditeljica proizvodnje vina, Dubrovacki Podrumi, Konavle; i Gorana Dominiković, asistent vinarka Terra Madre Winery, Komarna Appellation,. Dok su vinarke komentirale o svojim odlukama o radu u vinskoj industriji, njihove američke kolegice su se usredotočile na kušanje i razgovor o hrvatskom vinu u SAD-u. Ispod je sažetak o degustacijama.

Svi zainteresirani za cijeli video degustacije mogu poslati upit na info@CroatianPremiumWine.com . Vina su dostupna za dostavu u većinu američkih država, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena 8. ožujka, popust na ova vina produljuje se do petka, 11. ožujka u ponoć po istočnom vremenu.

Hrvatske i americke zene u vinskom biznisu, Izvor Croatian Premium Wine

Ksenija Matić, Dubrovkinja, je vinska sutkinja, sommelierka i suosnivačica Eventlab.hr-a, dubrovačke tvrtke koja se bavi organizacijom koncerata i događanja, a predaje i vinske tečajeve ljetnog semestra na Rochester Institute of Technology Dubrovnik. Ksenija je predstavila degustacijske note za prvo vino, Tango with Life, Antunovic Vina nevintage crveni cuve cabernet sauvignona i cabernet franca, pohvalivši njegovu svježinu i živost.

Drugo crno vino je bilo Zinfandel, porijeklom iz Hrvatske pod imenom Crljenak ili Tribidrag. Luciana Braz, sa sjedištem u Seattleu, Washington, inženjerka po obrazovanju i ljubiteljica vina s odobrenim statusom za WSET diplomu, koja je stvorila vještinu Winetalk Alexa za audio, međunarodna je promatračica vina koja je posjetila preko 100 apelacija diljem svijeta. Luciana je kušala Zinfandel/Crljenak 2016, Dubrovacki Podrumi, rekavši da je vino glatko i odličan izbor za druženja gdje će se svidjeti svima.

Objašnjavajući prednosti točenja jedne čaše vina i u isto vrijeme očuvanje boce, demonstrirajući kako se koristi Coravin Pivot, Mirena je predstavila Lindsay Buck, WSET3 i upravitelja Coravin online trgovine. Lindsay je objasnila ponudu tvrtke uključujući uređaj Timeless i objašnjenje njihovog tržišta, uključujući Coravin Wine Shop, koja ukljucuje izbor vina za početnike kao i dugogodišnje ljubitelje vina, gdje je uključila tri vina iz Hrvatske.

Posljednje i najrobusnije crno vino bio je Plavac Mali Premium 2016, Terra Madre Winery, koji je dobio Decanter Silver iz Londona.. Vinska sutkinja iz  American Wine Society i direktorica obrazovanja za nacionalnu organizaciju od vise od 6000 clanova, enologinja sa Cornella, Annemarie L. Morse, opisala je vino kao robusno za sljubljivanje s hranom.

Za više informacija o hrvatskim vinima u SAD-u posjetite: www.CroatianpremiumWine.com online trgovina sa više od 70 autohtonih hrvatskih vina isporučenih u većinu američkih država.

Vina vinarica iz Vina Antunović, Dubrovačkih Podruma i Vinarije Terra Madre. Izvor Croatian Premium Wine

 

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije